3 °C Stjørdal, NO
10/12/2018

Kommunen får ikke gi VM-garanti

Fylkesmannen sier nei til kommunen som kausjonist for rallycross-VM

Kommunen sa ja til å stille garanti for et lån på 2,1 millioner kroner, men det vedtaket godkjennes ikke av Fylkesmannen. Kommunen sa ja til å stille garanti for et lån på 2,1 millioner kroner, men det vedtaket godkjennes ikke av Fylkesmannen.

Fylkesmannen sier nei til at Stjørdal kommune kan stille kommunal garanti for et lån til HellRX.

Det var i oktober-møtet at kommunestyret i Stjørdal vedtok å innvilge aksjeselskapet HellRX, som står bak VM-runden i rallycross på Lånkebanen, en simpel kausjon. Denne gjaldt for et lån på 2,1 millioner som VM-arrangørene ville ta opp for å utføre nødvendige investeringer. Dette vedtaket har nå Fylkesmannen i Trøndelag stoppet. Årsaken er at Fylkesmannen mener at virksomheten i selskapet består av aktiviteter som anses som næringsvirksomhet.

– Vurderingen av at tiltaket faller inn under næringsvirksomhetsbegrepet styrkes etter vår mening av at dette handler om en VM-runde og at denne aktiviteten i sin art tilsier næring, skriver direktør Mari Mogstad i kommunal- og justisavdelingen hos Fylkesmannen i Trøndelag i sitt vedtak.

Stjørdal kommune kan innen en frist på seks uker klage på vedtaket fra Fylkesmannen til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Les forrige sak:
FRAMTIDIG SVØMMEHALLTOMT: Her står Terje Stendahl fra Stjørdals-Blink svømming og formannskapsmedlem Rune Larsen (H) foran det som kan bli den nye tomta for svømmehall i Stjørdal.
Stjørdal får ny svømmehall

Flertallet øker budsjettet med 1,5 millioner ekstra til planlegging

Close