-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Kommunen kjøper Frigården-bygg til 6,5 millioner

– Vil være et meget godt bidrag til å styrke Stjørdal kommune som en arrangementskommune

Den aktuelle eiendommen ligger helt inntil parkeringsplassen som ble brukt under Agrisjå. (Illustrasjon: Stjørdal kommune) Den aktuelle eiendommen ligger helt inntil parkeringsplassen som ble brukt under Agrisjå. (Illustrasjon: Stjørdal kommune)

Rådmannen går inn for at Stjørdal kommune blar opp 6,5 millioner kroner for å kjøpe eiendommen Frigårdsvegen 95, som ligger tett inntil messeområdet på Frigården.

Ambisjonen til Stjørdal er å være Trøndelags arrangementskommune nummer en, og mange store arrangement er samlet på Frigården. – Stjørdal kommune er opptatt av å legge til rette for at arrangører får best mulige fasiliteter og betingelser for å kunne holde store arrangementer i Stjørdal. De siste store arrangementene på Frigården har avdekket en del behov som arrangørene ikke får dekket. Det gjelder blant annet lagring av materiell mellom arrangementene, og kontorfasiliteter. I dag lagres mye utstyr rundt omkring mellom de forskjellige arrangementene. Dette er lite praktisk og vanskeliggjør å ha oversikt, skriver rådmannen i sin saksinnstilling til formannskapet om å kjøpe Frigårdsvegen 95.

Den aktuelle eiendommen består av to frittstående bygg. Det ene er et garasjebygg på 1.138 kvadratmeter, mens det andre er et lagerbygg med kontorer og sanitære rom på 203 kvadratmeter. Eiendommens tomt er på snaut 5,7 mål. I dag er det årlige leieinntekter på 186.000 kroner på eiendommen.

– Erverv av denne eiendommen vil være et meget godt bidrag til å styrke Stjørdal kommune som en arrangementskommune. Det vil lette arbeidet for de som holder arrangementene og frigi tid og ressurser til annet arbeid. Med de leieinntekter som er på eiendommen i dag samt fra ny utleie, blant annet fra arrangementsorganisasjonene, vil ikke ervervet være noen kostnad for kommunen, mener rådmannen som anbefaler politikerne å gå inn for kjøp.

Les forrige sak:
Stjørdalskvinnen ble målt til 95 km/t i 60-sonen i Elvran midt på en onsdag. (Foto: Utrykningspolitiet)
Dømt for å ha kjørt 95 i 60-sone

Kvinnen suste gjennom fartskontrollen bare minutter etter at UP var på plass

Close