5 °C Stjørdal, NO
26/02/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Kommunen opphever munnbind-påbud

Opphever flere påbud fra 18. februar

Malvik kommune opplever en oppblomstring av covid-19 tilfeller. På to uker har over 20 personer blitt bekreftet smittet. Foto: Guro Storli Aune Rådhuset i Malvik kommune. Foto: Guro Storli Aune
Søknadsfrist – mobilbanner

Under et formannskapsmøte tirsdag vedtok Malvik kommune å oppheve munnbind-påbudet i kommunen.

Malvikordfører Trond Hoseth begrunner dette med at kommunen de siste ukene har hatt lave smittetall.

– De siste ukene har vært smittefrie. Derfor er det faglige rådet nå at påbudet oppheves. Det er også i tråd med det de andre kommunene rundt Trondheim innstiller på nå, sier Hoseth.

Søknadsfrist – mobilbanner

Selv om Malvik kommune nå velger å oppheve munnbind-påbudet, vil man fremdeles måtte bruke dette i nærliggende kommuner hvor påbudet fremdeles er gjeldende.

Registrering vil fremdeles gjelde

For å fremdeles kunne holde kontroll på situasjonen som har vist seg å kunne snu raskt, vil kommunen fremdeles ha påbud om registrering av besøkende.

Hvis smittesituasjonen som per dags dato er lav i kommunen skulle endre seg, vil de kunne spore opp besøkende som har vært på et bestemt sted til et aktuelt tidspunkt.

– Besøksregistrering gjør smittesporing utrolig mye lettere dersom en skulle få nye tilfeller hos oss. Vi har sett hvor mye ressurser som kreves når registrering mangler, og målt mot ulempen det er å føre register så letter det mye, forklarer Hoseth videre.

Legger seg på nasjonale føringer

Frem til nå har kommunen fulgt forskrift om skjenkestopp som er blitt satt til klokken 22.00. Dette opphever kommunen fra og med torsdag 18. februar. Dermed vil kommunen følge de nasjonale føringene om skjenkestopp fra midnatt.

– Skjenkestoppen skyldes egentlig samme svar som munnbind. Når det ikke er smitte er det ikke grunnlag for å videreføre restriksjonene, sier Hoseth.

Til sist opplyser han at forskrift om antallsbegrensing på kjøpesenter og i butikker vil fjernes. Man må imidlertid fremdeles følge anbefalingene om avstand.

Les forrige sak:
Naboer reagerer på byggeplaner for nytt gatekjøkken

- Vi ser fram til at det finnes en annen løsning for oppsett av gatekjøkkenet, skriver Ole Myrbekk

Close