6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

– Kommunen som organ har sviktet

Kay Morten Myrbekk er skuffet over at han ikke får drive baderestauranten

Kay Morten Myrbekk mener han aldri har fått informasjon om at kommunen ikke ønsker å fornye kioskkontrakten i Storvika. (Arkivfoto: Kjell Arnfinn Aune) Kay Morten Myrbekk mener han aldri har fått informasjon om at kommunen ikke ønsker å fornye kioskkontrakten i Storvika. (Arkivfoto: Kjell Arnfinn Aune)

Kay Morten Myrbekk får ikke drive Storvika baderestaurant denne sommeren.

– Det har vært mye uredelighet som har foregått, og folk har gått bak ryggen min. Det er noe man ikke forventer av et seriøst organ som kommunen. Samtidig vil jeg presisere at jeg ikke er bitter, ei heller bærer jeg nag til enkeltpersoner. Det er mer kommunen som organ som har sviktet, sier Kay Morten Myrbekk, dagen etter at han publiserte innlegget på Facebook, som skapte stor oppstandelse.

– Helt uvitende

Der tar han et oppgjør med kommunen som han mener har dolket han i rygget, og inngått avtaler med Fides og Frivilligsentralen om å drifte kiosken i Storvika til sommeren – bak hans rygg.

Les mer: Gir opp restaurantdrømmen 

– Jeg har vært helt uvitende om denne prosessen. Grunnen til at jeg fikk vite det var at jeg nylig snakket med en som jobbet hos meg i fjor, og som fortalte at kommunen i år skulle drive selv og lurte på om hun skulle jobbe for dem, sier Myrbekk.

Selv mener han at samarbeidet med kommunen de fire årene han har drevet kiosken og senere baderestauranten i Storvika, har vært godt. Blant annet fikk han i fjor på plass både serverings- og skjenkebevilling.

– I prosessen med nye planer har jeg hele veien involvert politisk og administrativ ledelse og spurt om ting var greit før jeg gikk videre. Kontrakten med kommunen de fire årene jeg har drevet har vært for sesonger. Jeg har ikke på noe tidspunkt fått hørt at de ikke ønsket å fornye kontrakten, sier Myrbekk.

Ventet på respons

I fjor høst presenterte han nye planer for kommunen hvor han skisserte ytterligere utviklingsmuligheter, hvor blant andre to anerkjente kokker, Frederic og kona Eirin Klev, skulle drive restauranten med hjelp av ungdommer i utdanning og som arbeidstrening.

Myrbekk hadde også vært i kontakt med arkitektstudenter ved NTNU som kunne lage skisser om hva som var mulig å få til av løsninger i Storvika.

– Kokkene og jeg har ventet på respons fra kommunen, og har etterspurt informasjon. Svaret har vært at det blir snart, men det kom aldri, sier Myrbekk.

Flyttet til Storvika

Nå håper han kommunen vil bruke planene i det videre arbeidet for å utvikle Storvika-området.

– Jeg synes det er synd for kommunens innbyggere det som nå blir gjort, det er synd for ungdommene som kunne bruke praksisen som utvidet arbeidstrening for å komme tilbake til skolegang eller arbeidsliv og det er synd for kokkene som brenner for ungdommene, de lokale matprodusentene og de som ønsket å drive plassen hvis de fikk muligheten. Jeg håper kommunen tar kontakt med kokkene og jobber videre med dem i den videre prosessen, sier han.

Myrbekk selv kommer for førte gang til å få fri i sommer.

– Ironisk nok har jeg selv flyttet til Storvika, og i sommer kan jeg sitte og se utover fjorden og ha fri. For meg personlig er denne saken helt uproblematisk, sier han.

Bjørn Bremseth og Bente Bakken i Stjørdal kommune er i gang med en stor utviklingsplan for strandsonen i Stjørdal.
Bjørn Bremseth og Bente Bakken i Stjørdal kommune er i gang med en stor utviklingsplan for strandsonen i Stjørdal.
– Beklager

Eiendomssjefen i Stjørdal kommune synes det er synd at han ikke rakk å informere Myrbekk før han fikk vite om kommunens planer av andre.

– Jeg hadde planlagt å ringe ham, men da vi ble enige om planene sist onsdag, rakk vi det rett og slett ikke. Jeg beklager at han oppfatter det slik at vi har gått bak ryggen hans, sier Bremseth.

Gjennom de fire årene Myrbekk har drevet kiosken i Storvika, har kommunen på våren annonsert utleie og ulike aktører har konkurrert om driften som Myrbekk har gått seirende ut av.

– Kontrakten med Myrbekk gikk ut i oktober, og vi har ikke lenger noen avtale med ham. Vi har heller ikke utlyst sommerens drift av Storvika-kiosken. I sommer blir det vanlig kiosksalg i regi av kommunen sammen med Fides, Frivilligsentralen, Ole Vig videregående skole og sommerungdommen, sier eiendomssjefen.

Ut på høring

Stjørdal kommune er i gang med et omfattende utviklingsarbeid i strandsonen på strekningen fra naustene og Molovika og til Vikanlandet og Holmberget, og som dermed innbefatter Storvika. Tidligere har kommunedirektøren og etatsjefen for teknisk drift vært i avisa hvor de ba om innspill for utviklingen av området, hvor de signaliserte at de ønsket å gå bredt ut for å høre hva innbyggerne ønsker seg for et friluftsområde.

– Vi skal se på området under ett, og nå er det like før vi skal i gang med brukerundersøkelsen. Vi gjorde det samme med utviklingen med Sandskogan-området, og for oss er det viktig å få innspill og vi har ikke lagt noen begrensninger i innspillsrunden, sier Bente Bakken, rådgiver i teknisk drift.

En statlig sikring av området legger ifølge Bakken og Bremseth noen begrensninger, og det betyr at kommunen ikke kan bygge hva som helst.

– Vi vil følge de samme prosessene som da vi lagde planen for Sandskogan, men alle parter skal bli hørt – også Myrbekk, sier Bremseth.

Les forrige sak:
Liv Johanne Rekstad oppfordrer russen til å teste seg med en gang de får symptomer.
Russen får egen teststasjon

- Skal være lett å teste seg i denne perioden, sier helsesykepleier Liv Johanne Rekstad

Close