6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Kommunene fraråder besøk til Stjørdal

Ønsker at festungdommer tester seg

(Illustrasjonsfoto)

Etter et større utbrudd av koronaviruset har blitt avdekket i Stjørdal har nærliggende kommuner, blant annet Meråker og Tydal, kommet med en oppfordring til sine innbyggere.

Etter nærmere 70 unge voksne i alderen 20 til 21 år festet seg gjennom påskeuken, står Stjørdal kommune nå ovenfor noen krevende dager med smittesporing.

Hittil har tolv personer testet positiv for covid-19 i Stjørdal den siste uken, og det er forventet at tallet kan øke ytterligere de neste dagene.

Les også: 70 ungdommer knyttes til smitteutbrudd: – Personene har hatt opptil 30 nærkontakter

Meråker frykter ungdom kan ha deltatt på fester

Nå frykter Meråker kommune at også ungdom fra Meråker kan ha deltatt på noen av festene som ble holdt i påsken, og kommer derfor med en klar oppfordring:

– Har du vært på en slik fest er det viktig å at du bestiller deg test så snart som mulig, opplyser de på sine Facebook-sider fredag.

Videre skriver de at kommunen ønsker å følge opp Stjørdal kommune sitt budskap til egne innbyggere.

– Det er verdt å minne om at dette er en svært risikabel sykdom, og alle utbrudd kan få alvorlige konsekvenser. Det er derfor viktig at nasjonale råd og anbefalinger følges, heter det i meldingen.

Les også: Frykter utbrudd kan være engelsk mutantvirus: – Haster å få satt personer i karantene

Meråker kommune uttaler videre at alle et ansvar for å holde avstand og tenke på smittevern. Alle må også vurdere nødvendigheten av å dra til Stjørdal så lenge situasjonen enda er uavklart.

Selbu og Tydal fraråder reiser til Stjørdal

På fredagskvelden gikk også Tydal kommune ut med en klar beskjed til sine innbyggere på Facebook. I innlegget anmoder kommunen og kommuneoverlegen sterkt å unngå reiser og besøk, både til og fra Stjørdal.

– Unngå all reisevirksomhet som ikke er strengt nødvendig til og fra Stjørdal. Dette gjelder med umiddelbar virkning og foreløpig fram til og med tirsdag 13. april, skriver de i innlegget.

Selbu kommune kom med en lignende anmodning til sine innbyggere litt før klokken 12 på lørdag.

Frosta fraråder reise til andre kommuner

Frosta har kommet med en generell anmodning om å unngå reiser til og besøk fra andre kommuner, og ikke bare Stjørdal.

– På grunn av smittesituasjonen i regionen anmodes det om å unngå all reisevirksomhet som ikke er strengt nødvendig til og fra andre kommuner, både jobbrelatert og privat. Dette med umiddelbar virkning og foreløpig fram til og med mandag 12.april, skriver kommunen på sine hjemmesider.

– Personer som likevel drar til andre kommuner, f.eks skoleelever og andre som ikke kan ha hjemmekontor, bør utvise stor grad av smittvernsbevissthet og ha lav terskel for å teste seg, skriver de videre.

Les forrige sak:
Kabinsjef dømt i retten etter promilletest – Retten trodde ikke på forklaringen hennes

Hadde feiret bursdagen til hennes far dagen før flyturen

Close