4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Kommunestyret samlet seg fysisk, ordføreren legger seg flat

32 deltakere hadde møtt opp til kommunestyremøtet

Ordfører i Meråker kommune, Kjersti Kjenes. (Arkivfoto)

Mandag holdt Meråker kommune et kommunestyremøte. Møtet hadde fysisk oppmøte, og 32 deltakere var til stede. Ifølge dagens koronaregler kan man være maks ti deltakere på et offentlig arrangement.

Tirsdag formiddag kom kommunen ut med en pressemelding vedrørende møtet, hvor ordføreren beklager for hendelsen.

Kommunen sier møtet var berammet før de siste nasjonale smitterverntiltakene ble innført 21. januar. På de siste smitteverntiltakene ble det blant annet satt en maksgrense på ti personer ved et offentlig arrangement.

De forklarer at kriseledelsen ikke fanget opp dette når de var i møte 24. januar.

– Vi legger oss helt flate. Dette skulle ikke ha skjedd, men det skjer nye ting hele tiden, sier ordføreren i Meråker, Kjersti Kjenes, til Bladet.

Egnet lokale

På møtet var det 21 kommunestyrerepresentanter som hadde møtt opp, i tillegg til andre fra administrasjonen og media.

– Smitteverntiltak var iverksatt og møtet ble gjennomført i et egnet lokale, men antallet i møtet oversteg maksantallet på 10 personer, skriver kommunen i pressemeldingen.

Ordføreren opplyser at kommunen har holdt kommunestyremøter i samfunnshuset siden juni i fjor. Kommunen har ikke sett på det som nødvendig å flytte kommunestyremøtet digitalt, men har flyttet møtene fra kommunehuset til samfunnshuset for å lettere opprettholde kravet om avstand.

Uaktsomt, men ikke grovt uaktsomt

Kommuneoverlege, Leif Vonen, opplyser at de på onsdag skal diskutere med andre kommuner i Værnesregionen om dette er et brudd på smittevern.

Han ønsket ikke å si for mye før møtet, men kunne meddele at de ikke ser på hendelsen som et grovt lovbrudd. Selv om det var uaktsomt, var det ikke grovt uaktsomt, og derfor vil det ikke være nødvendig med en streng straff.

Les også: Avgjort at politiske møter ikke bryter med smittevernsregler

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Kjørte 72 km/t i 50-sone

Gjennomførte trafikkontroll i sentrum

Close