-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Konfirmantene «banker på» via sosiale medier

Årets fasteaksjon blir heldigital

HÅPER PÅ STOR GIVERGLEDE: Sokneprest Birte A. Gresseth og kateket Laffen Jensen håper at konfirmantene klarer å spre det viktige budskapet slik at fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp gir gode resultater både lokalt og nasjonalt.

Hver eneste vår går alle kirkens konfirmanter rundt med innsamlingsbøsser og banker på samtlige dører. I år blir det Vipps, tekstmelding og sosiale medier som gjelder for fasteaksjonen «Gi et liv med vann».

– Bortimot 250 konfirmanter i Stjørdal og deres foreldre som sjåfører var klare for å gjøre en innsats. Nå blir det heldigitalt, sier kateket Laffen Jensen.

Spres på sosiale medier

Jensen og sokneprest på Skatval, Birte A. Gresseth, har gitt årets konfirmanter en oppgave om å sørge for å spre budskapet om at fasteaksjonen blir en annerledes innsamlingsaksjon.

– De skal bruke de sosiale mediene de bruker til daglig for å samle inn mest mulig penger. Blant annet Instagram, TikTok og Facebook, sier Jensen.

– Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp og innsamling av penger til vann for de som ikke har tilgang til vann er alltid viktig, men i år er det ekstra viktig, sier Birte A. Gresseth.

Nå oppfordrer hun at alle bruker tallene 2426 godt.

– Du kan vippse til nummer 2426 eller du kan sende en sms med kodeord vann til 2426. Da gir du 200 kroner til aksjonen. Ellers er det mange som deler innsamlingsaksjonen på Facebook. Det er mulig å bidra også der, sier Gresseth.

Mål om 150 000

I fjor samlet konfirmantene i Stjørdal inn 115 000 kroner i fasteaksjonen. I år sikter de enda høyere.

– Vi hadde et hårete mål om 150 000. Det blir jo en annerledes aksjon i år, men det er lov å håpe, sier Gresseth, som forteller at det ble samlet inn hele 32 millioner i Norge til «Gi et liv med vann» i fjor.

Den landsomfattende aksjonen ble dratt i gang med digital konsert med Sigvart Dagsland og nå er det bare å gi så det monner, ifølge kateketen og soknepresten.

– Normalt er fasteaksjonen noe av det siste konfirmantene gjør under sin konfirmasjonsundervisning. Det gjenstår stort sett bare kappeprøving og fotografering før den store dagen, men i år blir alt annerledes. Nå har konfirmantene fått i oppgave å spre fasteaksjonen så godt som mulig, i tillegg til at de har fått en oppgave som de skal svare på, sier Laffen Jensen, som forteller at de nye konfirmasjonsdatoene vil bli kunngjort i løpet av de nærmeste dagene.

 

 

Les forrige sak:
Meråker har fått sitt første korona-tilfelle

Person i 40-årene ble smittet på utenlandsreise

Close