10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Konfirmanter banker på døra for en god sak

|| Konfirmanter som er klare for å gjøre en innsats under Fasteaksjonen. Foran fra venstre: Emma Kristoffersen (Lånke), Magnus Nesbø (Hegra), Maiken Brustad (Stjørdal) og Jonas Fossmo (Hegra). Bak fra venstre: Tanya Slettvold (Lånke), Ada Kirkeby Fossbakk (Lånke), Hannah Eidevig Sandodden (Skatval) og Ingrid Sæther (Stjørdal).||

Tirsdag går konfirmantene i Stjørdal fra dør til dør for Kirkens Nødhjelp sin fasteaksjon.

Fasteaksjonen blir i år arrangert for 51. gang, og frivillige over hele landet samler inn penger ved å gå med bøsser eller arrangere ulike tilstelninger. Pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden.

– Også i år skal vi i Stjørdal gjøre en innsats for Kirkens Nødhjelps arbeid. Som en norsk kirke er vi også del av den globale kirken. Det å gi av det man har og vise omtanke for andre, er viktige verdier for oss som kirke. Gjennom Fasteaksjonen får vi muligheten til å hjelpe medmennesker over hele verden, kateket Laffen Jensen.

Konfirmantene er veldig klare for å gjøre en innsats for mennesker i nød og på flukt. Rent vann, solide doer og god hygiene til flyktninger er stikkordene for årets fasteaksjon.

Det er Kirkens Nødhjelp som leverer vann, toaletter, hygieneartikler og tømmer søppel blant annet i det afrikanske landet Angola. Det er et arbeid som organisasjonen kan gjøre på grunn av støtten fra norske givere som tidligere har gitt penger gjennom Fasteaksjonen.

Coop Storlien artikkelnivå

– Pengene vi får inn gjennom Fasteaksjonen gir oss en økonomisk muskel som gjør det mulig for oss å reagere raskt når en krise oppstår, slik vi gjorde i Angola da flyktninger kom over grensen fra Kongo. Da kunne vi komme fort i gang med midlene fra våre norske givere, mens vi ventet på mer støtte fra andre givere, slik som FN. Støtten fra det norske folk gjør at vi kan handle raskt og redde flere liv, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Les forrige sak:
||
Barket sammen på fest

Politiet ordnet opp i festbråk i Selbu natt til onsdag. 

Close