8 °C Stjørdal, NO
26/09/2020

«Kong Olav» kommer

VM-kongen Olav Lundanes deltar i neste helgs NM i orientering i Malvikmarka

VERDENSSTJERNE: Olav Lundanes blir en av mange kjente orienteringsprofiler i Malvik neste uke. (Foto: Norges orienteringsforbund) VERDENSSTJERNE: Olav Lundanes blir en av mange kjente orienteringsprofiler i Malvik neste uke. (Foto: Norges orienteringsforbund)

VM-kongen Olav Lundanes er storfavoritt under neste helgs NM i orientering i Malvikmarka.

– Alle storkanonene kommer til NM-uken i orientering 10. til 13. september. På grunn av at det ikke arrangeres verken EM eller VM i år, blir NM årets store høydepunkt for våre toppløpere, sier Lars Erik Strømsnes.

Han sitter i hovedkomiteen for NM-arrangementet på vegne av Malvik IL, som skal gjennomføre mesterskapet sammen med WIng og Freidig.

10 VM-gull

Mesterskapet starter med langdistanse 10. september, hvor den tidobbelte verdensmesteren Olav Lundanes stiller som storfavoritt. At han trives i trøndersk terreng er blant annet VM-tittelen fra Trondheim i 2010 et bevis på. Lundanes har også over 20 NM-titler i samlingen.

NM I MALVIK-SKOGENE: Denne gjengen gleder seg til NM-uka starter. Fra venstre: Lars Erik Strømsnes, hovedkomiteen for Malvik IL, NM-sponsor og butikksjef i Coop Extra, Arnstein Bostad, Kyrre Auran sponsoransvarlig for NM og Ann Mari Bade, sponsoransvarlig Coop Midt-Norge.
NM I MALVIK-SKOGENE: Denne gjengen gleder seg til NM-uka starter. Fra venstre: Lars Erik Strømsnes, hovedkomiteen for Malvik IL, NM-sponsor og butikksjef i Coop Extra, Arnstein Bostad, Kyrre Auran sponsoransvarlig for NM og Ann Mari Bade, sponsoransvarlig Coop Midt-Norge.

– Vi har også en lokal løper som kan gjøre det godt på mellomdistansen. Sindre Johannessen løper for Frol IL men bor på Saksvik. Han kan være med å kjempe om plasseringer blant de ti beste, sier Strømsnes.

Ordføreren skal dele ut Kongepokalen

Mellomdistansen starter fredag 11. september med kvalifisering, før finalen går av stabelen dagen etter. Søndag arrangeres stafettene.

– Vi skal bruke to arenaer i Malvik under mesterskapet. De to første dagene er vi i Viken, en kilometer forbi Mostadmark på Selbuveien. Lørdag og søndag flytter vi oss til skytebanen på Venna, sier han.

Ekstra moro blir det å få delt ut Kongepokalen til beste dame- og herreløper på mellomdistansen.

– Her er planen at ordfører Trond Hoseth skal komme for å dele ut Kongepokalen, sier Strømsnes.

Ikke publikum

For alle som har lyst til å se noen av verdens beste orienteringsløpere, blir mesterskapet en skuffelse. Arrangørene kan av hensyn til smittevernsbestemmelsene ikke tillate publikum inne på arenaen.

– Vi kan totalt ha 400 deltagere, men må for eksempel tømme stadion mellom dame- og herreklassene på søndagens stafett, sier Kyrre Auran, sponsor- og markedsansvarlig for mesterskapet.

Lite folk betyr også mindre inntekter.

– Ingen av orienteringsklubbene er rike fra før, og vi blir neppe noe rikere etter NM. Hovedinntektskilden blir startkontingenten. Vårt mål er å gå i null. Vi skal ha kiosk, men det blir kun et tilbud løpere og lagledere, sier Auran, som er glad for at de har fått med seg Coop som hovedsponsor for arrangementet.

Les forrige sak:
FORVENTNINGER: Denne trioen ser frem til helgens Lerøy-leker i Trondheim. Fra venstre: Nikolai See Berre, Carmen Nilsson Rismark og Anne Reberg.
Gleder seg til årets høydepunkt

Nikolai See Berre, Carmen Nilsson Rismark og Anne Reberg deltar i helgens Lerøy-leker

Close