18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Konsert for Tanzania ikveld!

Ragnhild Mæhre fikk allerede som 19-åring møte det afrikanske kontinentet. Atmosfæren, folkene, dyreliv på slettene og ikke minst barn i nød satte seg i hjertet på ungjenta fra Stjørdal. Etter flere år i Tanzanias by Moshi, bygger Ragnhild nå opp organisasjonen Care 4 Tanzania.

 


 

Værnes kirke inntas som konsertarena når 23-år gamle Ragnhild Mæhre ber om støtte til konkrete støtteprosjekt i Tanzanias by Moshi. Ungjenta ankom det afrikanske lander på grensa til Kenya allerede som 19-åring. Hjertevarme folk og mye nød med manglende utdanning og skolegang for mange resulterte et sterkt engasjement for bistand og omtanke. I dag har organisasjonen som Ragnhild og studievenninnen Elin Bryn Thorsen, startet i 2010 åtte ansatte i en prosjektgruppe. Sju damer (kvinnegruppa Rudisha)og en mann produserer artikler av stoff som selges til inntekt for produsentene. Nytt av året er markedsandeler i Tyskland for produktene.

Hellsenteret uke 25 mobil

– Vi er nå inne i en konsoliderende fase der målet er å skaffe tomt til et ungdomssenter i Moshi. Elin og jeg studerer begge sosialantropologi på NTNU i Trondheim. Jeg har i tillegg afrikastudier og Elin økonomistudier.

 

 

Konsert i Værnes kirke

– Hvorfor arrangere lokal konsert i Stjørdal.

– Jeg kommer selv fra Venna mellom Hegra og Stjørdal. Jeg registrerer at omtanke og støtte til vanskeligstilte og et stort hjerte for andre som trenger hjelp er godt forankret her. Derfor setter vi opp en veldedighetskonsert i Værnes kirke torsdag 14.april med start klokka 18.00. Roar Nygård og Siri Bones stiller som artister sammen med Soul children. På repertoaret står sanger fra Elton John (Løvenes konge) Michael Jackson, Celine Dion og norske artister. Det blir sang i duett og bildevisning fra arbeidet vi gjør i Tanzania, forteller Ragnhild Mæhre.

Care 4 Tanzania samarbeider med organisasjonen Foot 2 Afrika om å realisere et ungdomshjem. Nå arbeides det med å skaffe tomt til det som skal bli et senter for lokalt utviklingsarbeid.

– Ungdomssenteret skal tilby utdanning, arbeid og naturlige samfunnsstrukturers for et folk der mange barn og voksne er analfabeter uten sjanser til utdanning i et relativt strengt skoleregime. Jeg har arbeidet frivillig i “Soweto” i Moshi by over flere perioder gjennom flere år. Nettverkene begynner å komme på plass, og personlig har jeg satt meg som mål å kunne arbeide ved den norske ambassaden i Tanzania etter endt utdannelse om et år.

– Hva med språkutfordringene?

– Jeg snakker allerede swahilisk, som er det tanzanianske språket. Løvenes konge-filmen har mange av disse ordene og språket i seg, forteller Ragnhild og brenner sterkt for å kunne gi mer av seg selv til folket ved foten av vulkanfjellet Kilimanjaro.  Elin Bryn Thorsen(22) og Ragnhild Mæhre (23) har gjennom flere år lært å kjenne kulturen og det blide imøtekommende folket i Tanzania. Konserten som nå legges til landets eldste steinkirke, Værnes i Stjørdal bringer forhåpentlig prosjektet de to har startet sammen til nye høyder. Støtt derfor opp om konserten 14.april, og ta med 200 kroner for voksne og 100 kroner for barn. En opplevelse venter i Værnes kirke.

Les forrige sak:
En kort pause hører med når butikken besøkes, f.v. Ole Petter Rønsåsbjørg, Ole Sivert Rønsåsbjørg, bestyrer Astrid Bonslet og Randi Vifstad Fornes.
Trivsel i Flora

Aktiviteten i Coop-butikken i Flora har fått en ny giv. I […]

Close