10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Kontrakten for kulturhuset undertegnet

UNDERTEGNING: F.v. konserdirektør Trond Krogstadmo, adm. dir. SKANSKA Norge Anders Danielsson og styreleder i Stjørdal Kulturutvikling AS; Oddvar Vigdenes.

 

Kontraktssummen mellom SKANSKA og SKU beløper seg til 477 mill. kroner. – For SKANSKA er dette en stor kontrakt som vi er veldig glade for, sier adm. dir. Anders Danielsson som er ansvarlig for SKANSKA i Norge. Han undertegnet kontrakten på vegne av SKANSKA sammen med konserndirektør Trond Krogstadmo som for øvrig bor på Hundhammeren. Styremedlem Ola Morten Teigen i SKU hadde undertegnet på forhånd pga. reise.

 

Tekniske underpriser er tiltransportert i totalentreprise til SKANSKA Norge. Totalentreprisesummen 477 mill. kr inkl. moms omfatter tiltransporten av tekniske fag og rådgivere.

– Jeg vi gi honnør til kommunen som har gjort en kjempejobb for å få på plass dokumentene. IG kom i dag. Nå kan vi begynne, sier Oddvar Vigdenes.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Konserndirektør i SKANSKA, Trond Krogstadsmo: – Dett er et viktig oppdrag for SKANSKA. Vi slapp avgårde ei børsmelding ved signering. Det sier noe om viktigheten for SKANSKA. Dett er et av våre større prosjekt som er kjempebetydelig for oss. Vi har toppa laget og gir prosjektet høyeste prioritet. Jeg vil takke SKU med styret og Stjørdal kommune. Takk for tilliten, vi skal skjøtte oppdraget vel. Mange av de ansatte i SKANSKA skatter til Stjørdal. Vi er glade for å gi noe tilbake til kommunen.

Frode Berg er prosjektansvarlig for SKANSKA: – Forberedelsene med inngjerding osv. starter over helga. Offisiell byggestart er satt til tirsdag 21. mai. Det er satt av to år. Kulturhuset skal leveres torsdag 21. mai 2015, sier Berg og forteller at han etter et innholdsrikt liv i bransjen nå får et nytt oppdrag: – For første gang skal jeg bygge ei kirke. Det blir spennende!

 

Fung. kirkeverge Oddbjørn Eide er veldig glad for at kirka får en del av det nye kulturhuset: – Det er ikke bygd kirke i Stjørdal sentrum på over 900 år. Det er stort behov for et nytt bygg som vil bli svært mye brukt. Kirka gleder seg veldig. Biskop Tor Singsaas har varslet at den nye kirka i Stjørdal vil få høyeste prioritet. Det er moro å være med på noe enestående. I Norge er ei kirke aldri bygd sammen med et kulturhus. Det blir noe særegent for Stjørdal.

 

 

Les forrige sak:
Kakefest før kamp

  -Satser på raske karbohydrater og at vi avgjør matchen før […]

Close