4 °C Stjørdal, NO
25/11/2020

Korona hindrer ikke puppegjengen

Disse damene står i bresjen for året Rosa Sløyfe-aksjon

Guri Øfsti Kvalheim (t.v.), Anne Regine Johansen og Monir Biabani står i bresjen for året Rosa Sløyfe-aksjon. Guri Øfsti Kvalheim (t.v.), Anne Regine Johansen og Monir Biabani står i bresjen for året Rosa Sløyfe-aksjon.
Elbil-lading

Årets Rosa sløyfe-aksjon blir ikke helt slik puppegjengen, som Stjørdal brystkreftsforening kaller seg, hadde håpet. Men salget går strykende.

– Vi kan ikke stå på stand som vi har pleid å gjøre, men vi forsøker å selge så mange som mulig via venner, bekjente og på Facebook, hvor mange finner oss. Vi har allerede solgt for noen og tyve tusen kroner, sier Anne Regine Johansen og Guri Øfsti Kvalheim.

Sammen med blant andre Monir Biabani fronter de årets aksjon i Stjørdal, og de brenner for at de ti kvinnene som hver dag får denne lumske og alvorlige sykdommen skal få best og riktigst mulig hjelp fortest mulig.

Slik ser årets Rosa sløyfe ut.
Slik ser årets Rosa sløyfe ut.

– I år har fokuset på aksjonen å kunne gi mer persontilpasset brystbehandling. Før fikk alle med brystkreft den samme behandlingen. I dag vet vi at kreftsvulster er like ulike som oss mennesker, og at en behandling som kan redde livet til noen, ikke fungerer hos andre. Vi trenger mer forskning på kreftsvulster for å kunne forutsi hva som vil hjelpe den enkelte pasient, sier ildsjelene.

Skappel-design

Årets Rosa sløyfe er designet av Dorthe Skappel og hennes to døtre, og ifølge de tre damene i Stjørdal er designet blitt svært godt tatt i mot.

– De er lettsolgte, og det tyder på at mange liker dem. Sløyfene koster 120 kroner, men for oss er det ikke kun pengene som er viktig. Det er like viktig å få spredd budskapet, og derfor er det litt tamt at vi ikke kan treffe folk på stand slik som foregående år, sier Øfsti Kvalheim og Johansen.

Håper å selge for 40 000

Kreftforeningen trenger uansett penger, og før om årene har brystkreftforeningen i Stjørdal sendt rundt 40 000 kroner etter aksjonslutt.

– Det er fortsatt noen uker igjen, og vi har for lengst passert halvparten. Vi er innfor å kunne greie 40 000 kroner i år. Hvis noen ønsker å kjøpe, er det bare å ta kontakt med en av oss eller gå inn på vår Facebook-side, sier puppegjengen.

Les forrige sak:
Denne trioen gikk til topps i Stokkan ungdomsskoles gründerkonkurranse, fra venstre Jakob Skjerdingstad Gjøra, Elise Ferner Kjøpsnes og Jones Mehus Hamadeh.
– Vi vant fordi vi hadde den beste skuespilleren

Denne trioen gikk til topps i Stokkan ungdomsskoles gründerkonkurranse

Close