2 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Korpsmusikk i Stjørdalsregionen

Tverrfløyte- og tubaspiller i full konsentrasjon.

 

I Stjørdal er det også nedgang i antall barn som vil begynne i musikkorps. Det kan være mange grunner til det. Det er mange andre aktiviteter som de er en del av. Deres venner er ikke i korps og da er lysten til å spille i korps ikke til stede. Frafallet er størst mellom 13 og 15 år.

 

I Stjørdalsregionen er det nå satt i gang et prosjekt hvor det fokuseres på korpsmusikk. Alle musikkorps i Stjørdal ble samlet til et møte og forslag om å få satt sammen en gruppe med unge musikere som kunne tenke seg å være med i et korps. Bortimot 60 ungdommer fra 8. klasse og oppover meldte seg. Det var fra de fem skolekorpsene i Stjørdal samt fra Hommelvik juniorkorps.

 

Per Erik Nesvold som er prosjektleder sier at han er overveldet over responsen og forteller at de først hadde tenkt på et storband, men med den responsen ble tanken på storband lagt bort. 50 stk møtte på første øving for 14 dager siden og denne helgavar samling nummer to med to øvingsdager. Det er plukket ut 11 musikknummer som de skal øve på og dette prosjektet skal så ende i en konsert på Stjørdal Kino den 28. april.

 

– Det blir litt annerledes enn skolemusikken, og en utfordring til ungdommene. Dette prosjektet er og et tilbud til drillere i samme alderklasse. Vi håper og at vi med dette kan nå frem til et bredt publikum i Stjørdal og at vi kan profilere oss slik at vi kan nå frem til ungdommer og vise at det er tøft å spille i korps.

 

Nesvold forteller at prosjektet er tenkt avsluttes i løpet av våren, men at ungdommene selv har kommet med ønske om å få spille i alle fall 17. mai. De vil gjerne vise seg frem på denne dagen. Hva som blir resultater er ikke Nesvold sikker på. Økonomien styrer om de har råd til å holde dirigenter og instruktører.

– Det er noen kostnader med dette her som må komme på plass. Men blir dette et vellykket prosjekt så må en ta det opp å se om en kan fortsette videre.

 

 

Les forrige sak:
Still klokka inatt kl 0200
Still klokka inatt

Natt til søndag  klokken 0200 starter sommertiden. Det betyr at klokken […]

Close