5 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Krasjet med flygende sofa i tunnelen

|| Rakel Sivertsen hadde en høydramatisk kjøretur 5. juledag. (Foto: Privat)||

Med et innlegg på Facebook forteller Rakel Sivertsen om dramatikken og de fryktelige sekundene og centimetrene som skilte henne fra en enda mer dramatisk ulykke i tunnelen.

Sammen med et bilde av seg selv og sine tre jenter forteller hun om historien, henvendt til sjåføren som ikke sikret sofaen godt nok på tilhengeren. Her er innlegget:

«Dette er meg og jentene mine. Og jeg vil at du skal se på oss. Ja, DU som kjøpte deg ny sofa i dag, som blåste gjennom Stavsjøfjelltunnellen i full fart, som ikke tok deg tid til å sikre lasten din, og som nesten sendte tre nydelige jenter morløse inn i det nye året…

Jentene ventet hjemme mens jeg dro for å handle. Midt inne i tunnelen kom altså sofaen din blåsende av hengeren din, den fløy gjennom lufta og rett over i min kjørebane. Du holdt høy fart, så høy fart at jeg tror ikke du registrerte hva som skjedde en gang. Selv lå jeg så smått under fartsgrensa, klok av skade etter fartsbota jeg fikk i en anna tunnel for et par uker siden.

Coop Storlien artikkelnivå

Jeg kasta meg på bremsen når sofaen din kom flygende, tenkte at «nå smeller det», kjente den skyhøye pulsen, blodet som fryser til is i årene, de hastige tankene på jentene hjemme… Og så bråstopper jeg, rett i sofaen din, som heldigvis har landa på asfalten før jeg treffer. Jeg registrerer lysene fra bilen bak, den tuter og bråstanser centimetre fra hengerfestet mitt… Flere biler bakfra, bremser som skriker mot asfalten… ei lang rekke med biler som har klart å stoppe, og de påfølgende farlige trafikksituasjonene når enkelte bare blinker seg ut og skal kjøre forbi bilrekka som står stille bak en sofa i veibanen. Og som driter i at det kommer tungtransport i motsatt kjørebane. Har du opplevd å sitte i bilen din i en tunell, med nødblinken på, hjertet i halsen og hørt lyden av vogntog som nødbremser og tuter for å unngå katastrofen? Kanskje ikke, du skjønner, de fleste av oss sikrer last på tak og henger. De fleste av oss holder oss til småveiene når vi kjører flytteslass og sånnt. De fleste av oss ønsker ikke å utsette noen for denslags fare.

Jeg forstår at du sikkert ikke mente at dette skulle skje. Du er sikkert ikke noe vondt menneske. MEN, jeg vil likevel at du skal se på bildet av meg og jentene mine, og se for deg at hun til helt til høyre ikke lenger er bak ryggen på de andre tre.

At du var så nonchalant i forhold til sikkerhet og fart i dag, kunne nemlig ha ført til at disse flotte jentene fra og med i dag ikke lenger har mora si i ryggen. Og tro meg, selv om jeg sikkert er ei rævva mor i perioder, så er jeg uansett helt uerstattelig for disse tre!

Til slutt vil jeg gratulere deg med din nye sofa. Den står inntil fjellveggen inne i Stavsjøfjelltunnellen. Da jeg fikk summa meg gikk jeg ut av bilen og lempet den ut av veibanen, mens bremser hvinte, horn tutet og flere idiotsjåfører ga blanke i nødblink og kjørte forbi. Jeg håper du får mange fine opplevelser den sofaen i framtida.

Hjertelig hilsen hun som risikerte livet for at du skulle få den sofaen helt hjem.»

Les forrige sak:
||
Malin scoret i finaleseier

  Nit/Hak-spilleren Malin Alice Lundemo var med på gullaget til Oppsal […]

Close