11 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Kreativ hobby ble til eget firma

– Jeg har jo ikke noe å tape, så hvorfor ikke

KREATIVE OMGIVELSER: Landlig, fargedrypp og litt annerledes. Kontoret til Kine Elise Jønland og hennes Kreativ Løsning er litt annerledes enn de fleste kontorer. KREATIVE OMGIVELSER: Landlig, fargedrypp og litt annerledes. Kontoret til Kine Elise Jønland og hennes Kreativ Løsning er litt annerledes enn de fleste kontorer.

Kine Elise Jønland har jobbet med salg siden hun var 14 år. Nå ønsket hun å bruke sine kreative evner og i januar var firmaet Kreativ Løsning oppe og gikk.

– Skjitt å, tenkte jeg. Jeg har jo ikke noe å tape, så hvorfor ikke.
Kine Elise Jønland (31) sitter i «kontorbrakka» ved siden av eneboligen i nærheten av By Gård. Med kreative hender, friske farger og landlige omgivelser har hun skapt kontoret til Kreativ Løsning.
Halvt selbygg, halvt stjørdaling, gift med selbygg og bosatt i Stjørdal. Hun har vært mye på farten, nå blir det litt roligere, men samtidig koser hun seg bortimot glugg i hjel mens hun bruker arbeidsdagene på å hjelpe bedrifter med små og store utfordringer i den store digitale verden.
– Så godt som alt er digitalisert i dag, og mer blir det. Da blir det ekstra viktig å være synlig for så mange som mulig, sier Jønland.

Brenner for håndverkerne

Hun jobber spesielt med sosiale medier og har et brennende hjerte for små og mellomstore bedrifter, og gjerne håndverkere.
– Jeg må innrømme at jeg brenner litt for dem ja. De skal bruke tiden sin på det de er gode til, og ikke på Facebook, Instagram og andre sosiale kanaler. Men de må være der, og da er jeg den kreative løsningen som hjelper dem med det, sier Jønland.

Livsstil

For henne er ikke Kreativ Løsning «bare» en jobb, – det er en hobby og en livsstil. Åpent forteller hun om sykdommen hun sliter med, fibromyalgi og i perioder har hun også slitt med angst. Da er det godt å ha en kort spasertur fra boligen til kontoret, og ikke minst er det godt å fylle hverdagene med det hun trives aller best med.
– Det startet som en hobby, Kreativ hobby, og jeg hjalp en del med det jeg nå har gjort til jobben min. Jeg er nok ei som tenker litt utafor boksen, og som tør å prøve nye ting, og det tror jeg er viktig. Det handler om å være synlig, og da må man også tørre å være litt personlig i dag, tror jeg. Det er synlighet jeg jobber mest med, men kan også bidra med mye annet innenfor digital markedsføring, og kan også arrangere konferanser og tilsvarende, sier Kine Elise Jønland.

På rett vei

Hun har troen på Kreativ Løsning. Det første halvåret har vært preget av mange oppturer og noen nedturer, men i sum er hun veldig fornøyd. Gründeren innser at utålmodigheten hennes settes på prøve av og til, men tålmodighet må til for å få stadig flere oppdrag.
– Jeg har fått en god del oppdrag, men ønsker meg fremdeles flere. Det krever selvsagt mye arbeid, men målet mitt er at jeg kan leve av bedriften min i 2020. Jeg er på rett vei, og jeg tror hardt på at jeg kan få dette til å bli jobben min framover, sier Kine Elise Jønland.

 

Les forrige sak:
Stjørdals-Blink-spillerne Jones Hamadeh (fremst) og Samsoni Samweli og resten av gutter 13-laget fikk en bra start på årets cup. (Foto: Jørn Konradsen)
Sparket i gang storcup med seier

Send oss tekst og bilde(r) av ditt favorittlag i Storsjöcupen :)

Close