6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Krever at koronastøtten til festival tilbakebetales

Festivalen fikk 960.000 i kompensasjon

Årsøya i Selbu er stedet hvor Sommerfæstivalen har blitt arrangert. (Arkivbilde)

I januar fikk Sommerfæstivalen AS 960.000 kroner i kompensasjon for avlyst festival i Selbu. Kulturrådet krever nå at koronastøtten tilbakebetales.

Det var Adresseavisen som i januar avslørte at Sommerfæstivalen AS verken hadde booket festivalområde eller artister. Likevel fikk selskapet 960.000 kroner i kompensasjon.

Som en følge av dette anmeldte politiet Sommerfæstivalen AS for grovt bedrageri. Samtidig startet Kulturrådet en etterkontroll av søknaden om koronastøtte. De vil nå gjøre om vedtaket og kreve pengene tilbake.

– De har fått en frist på to uker til å komme med innsigelser og eventuelt sende inn ytterligere dokumentasjon, sier kommunikasjonsrådgiver i Kulturrådet Thomas Hansen til adressa.no.

Les også: Nå blir festivalen etterforsket

Unikt vedtak

Sommerfæstivalen AS eies av stjørdalingene Martin Hallager Aaknes, Trond Svarva og Kenneth Mårten Mjøsund.

De er uenige i Kulturrådets konklusjon, og har forklart at de vurderte flere festivalområder, men at de ikke skrev kontrakt med noen fordi de ikke ville forplikte seg økonomisk.

– Vurderingen vår er at det ikke er sannsynliggjort at festivalen skulle være avholdt i det hele tatt. Vi har etterlyst dokumentasjon som kan vise at arrangementet har vært offentliggjort, og at de har avtaler med for eksempel utleier, sier Hansen til avisen.

I følge kommunikasjonsrådgiveren er vedtaket unikt.

– Så vidt vi kan se finnes det ingen andre eksempler på søkere som har fått full bevilgning først og så varsel om full tilbakebetaling etterpå, sier han.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Rykket ut til pipebrann

Pipebrann i Åsen

Close