9 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Krever bostøtte

Værnes begravelsesbyrå steindag april

 

For kort tid siden den nye reformen fra 1. juli 2009 – som skulle gi flere adgang til bostøtte – har beboere på Hegratunet fått avslag på sine søknader. Søknader sendt tidligere ble innvilget. De beboerne får fortsatt bostøtte.

 

– Jeg treffer kommunalminister og partileder Liv Signe Navarsete som snarest i ettermiddag. Da skal jeg prøve å nevne denne saken for henne eller hennes politiske rådgiver, sier Elverum.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Avslagene begrunnes med manglende kokemuligheter på rommene. Dette er stivbeint regelverk. De som bor på Hegra Bosenter har de samme muligheter som våre beboere. Men der får beboerne bostøtte fordi Hegra Bosenter er kommunalt, sier daglig leder Bjørg Vik.

 

– Både vi og saksbehandlere i kommunen har jobbet opp mot departement og Husbanken, men blir møtt av embetsverkets regler uten vilje til smidighet. Nå syntes vi det var en anledning til å be om et møte med ordføreren og Arbeiderpartiets ordførerkandidat, sier styreleder Jon Trøite som understreker: Hegratunet er et AS, men vedtektene sier at det ikke skal drives med tanke på utbytte.

 

– Vi yter stor hjelp. Så godt som alle her får tjenester fra hjemmesykepleie og hjemmehjelp. Her kommer de og treffer sine kunder samlet istedenfor masse tid og kostnader til bilkjøring. Derfor synes vi regelmessig ikke treffer våre forhold når beboerne får avslag på sine søknader om bostøtte, sier Bjørg Vik.

 

Her er det ingen politisk uenighet: – Vi skal gjøre hva vi kan for å hjelpe dere. Send en henvendelse til Komité Omsorg, sier ordfører Johan Arnt Elverum og Joar Håve.

Les forrige sak:
Adrian Aspaas avgjorde kampen med sin 3-0 scoring. Her i duell med Christian Sakhaug.
Lånke sprudlet til seier

  Blink2 kom til Tønsåsen uten tap hittil i sesongen, men […]

Close