Nødhavn for voldsutsatte i Tydal, Selbu, Frosta, Meråker og Stjørdal.
For å redde barn og voksne fra vold i nære relasjoner har Krisesenteret lagt vekt på å være tilgjengelig, og lett å kontakte og å finne informasjon om. 22 kommuner eier og finansierer senteret som er lagt til Verdal.
Stjørdal, Frosta, Meråker, Tydal og Selbu er blant kommunene som har det som tilfluktssted for de som må flykte fra vold. Med 18 ansatte i åtte årsverk ble det driftsunderskudd med 310.409 kroner i 2019. Det og udekkede investeringer på 10.386 kroner foreslås dekket av disposisjonsfond.
De økonomiske driftsrammene er stramme. Representantskapet vedtok budsjett for 2020 med 8,05 millioner til drift, og sa nei til å plusse på 300.000 kroner.
Hjelp døgnet rundt
Døgnet rundt kan den som vil ringe, og få svar. På nettsidene finnes informasjon om krisetilbudet. Det er koblet sammen med umiddelbar oversettelse til alle språk. Slik at uansett nasjonalitet vil den med behov for det finne god informasjon.
Ved behov for å komme vekk fra et sted kan Krisesenteret ta imot, og gi husrom til, barn og voksne.
Med kort avstand fra jernbanestasjonen i Verdal til lokalene skal det være greit å komme til døra inn til trygghet, og umiddelbar bistand.
Synlig og tilgjengelig
Krisesenteret skal være synlig, og tilgjengelig. Det skal få fokus på vold i nære relasjoner, og bidra til at kommunene skal gi best mulig tilbud til voldsutsatte.
Fylkesmennene har tilsyn med hvordan sentrene kan bistå, og hvordan kommunene har tatt deres bistand inn i sine tjenester.
I Stjørdal legges nå tilsynsrapport og en statusrapport om økonomien til Krisesenteret i Verdal frem som referatsak i Utvalg Kultur og Levekår.