17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Kristin i Hommelvik

1mai-toget i Hommelvik samlet rekordstor oppslutning med mange bak parolene mot knutepunkt for logistikk enten det er Muruvik eller Midtsandan. Deltakerne i toget sier et bastant nei!

 

Dagens hovedtaler var kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) som elsker å møte ungdommer for å høre deres mening om skolehverdagen. En opplagt statsråd kom rett fra Stjørdal til Hommelvik der hun gikk med i toget før hun inntok talerstolen med en hyllest til Hommelvik – Johan Nygaardsvolds rike; midt i  Norge og midt i norsk historie. Hun takket veteranene som har vært med på å bygge opp den norske velferdsstaten. – Nygaardsvold var ydmyk som politiker, men påtok seg ansvar av pliktfølelse for partiet og samfunnsklassen han representerte.

I sin tale var hun ellers veldig opptatt av å verdsette praktiske fag. Det er en felles tilbakemelding hun har fått fra skole-Norge etter snart to år som kunnskapsminister. Fredag la hun fram meldingen som skal gjeninnføre praktiske valgfag. Et mer utførlig referat kommer i papirutgaven onsdag.

Coop Storlien artikkelnivå

 


Les forrige sak:
Strålende minister
O mai, du skjønne milde

  1 mai 2011 opprant med strålende sol og gode varmegrader […]

Close