11 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Krogstad blir til Krokstad og ikke Kråkstad

Kartverket har bestemt nytt navn

Torfinn Krogstad (innfelt) har kjempet sterkt imot Kråkstad. Han bor selv her i dette byggefeltet som ligger i det som nå skal hete Krokstadmarka.

Politikerne i Meråker klaget på vedtaket om at navnet Krogstad skulle bli til Kråkstad. Nå har de fått medhold av Statens kartverk.

– Statens kartverk har i dag gjort vedtak om skrivemåten Krokstad for det felles gårdsnavnet til gårdsnummer 12 og 13 i Meråker kommune. Denne skrivemåten skal også brukes i alle navn som er avleda av gårdsnavnet. Det skriver fylkeskartsjef Lars Mardal i et brev til Meråker kommune.

I 1996 ble skrivemåten Kråkstad vedtatt, og denne skrivemåten har vært brukt i alle navn på offentlige kart. I samband med adressering vedtok Meråker kommune å søke Kartverket om ny navnesak for å få fastsatt skrivemåten Krokstad, som fins i en del bruksnavn i matrikkelen. Ettersom opprinnelsen er uklar og skrivemåten Krokstad er brukt andre steder i Trøndelag for navn som kan ha samme opphav, aksepterte Kartverket å reise saken på nytt.

I de vurderingene som er gjort nå har det kommet inn fem høringsinnspill, der alle tre alternativene har fått støtte. Men nå har altså Kartverket landet på Krokstad som det «riktige».

Les forrige sak:
Mange tråkket sørsida opp og ned

SE ALLE BILDENE FRA SOMMERTRÅKK!

Close