17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Kronerulling gir nytt kjentmannkart

 

Kjentmann i Stjørdal, Roar Valstad, har arbeidet med kartet jevnt og trutt og et papireksemplar av kartet for sørsiden lå framme da vi besøkte kjentmannen forleden. Det er en stor jobb som må gjøres for å få inn de opplysningene som trengs på kartet og oppnå den nøyaktighet på kartet som kjentmann legger opp til og har krav til.

”Man kan ikke bruke inntegnede stier på eksisterende kartgrunnlag,” sier Valstad. ”De er for unøyaktige og vil ikke fungere for folk”.

 

Derfor har han gått opp alle stier som han mener skal være med og ryddet og merket de. Stiene er så blitt tegnet inn med stor nøyaktighet i kartet. Kronerullingen som ble gjennomført var nok til å kjøpe inn selve kartgrunnlaget som er nødvendig for å kunne gjøre denne jobben. Nesten 80 000 av de innkomne 100 000 gikk til det. Drøyt 20 000 står igjen på kontoen og vil bli brukt når kartet skal trykkes.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Om alt går etter planen vil utgivelse av kartet skje på senhøsten i år. Fortsatt står det igjen en del synfaring og merking av stier. Spesielt i deler av Elvran og området Gråvatna. De delene av området som ligger på Selbu og i Mostadmarka står det også igjen noe på. Denne jobben blir gjort utover sommeren og høsten, sier Roar Valstad. Inntegning av de siste detaljene og klargjøring av kartet til trykking gjennomføres utover høsten.

 

Den formidable jobben som ligger bak et slikt kart er vanskelig å beskrive, sier Valstad. Han har måttet prioritere de mest inntektsgivende prosjektene sine i vanlig arbeidstid. Kjentmannsprosjektet er ikke blitt annet enn et prosjekt han gjør mer på hobbybasis på fritiden. Roar Valstad holder opp de sammenlimte arkene fra kartutskriften som utgjør det som skal bli kartet for Stjørdal sør. Kartet har stor nøyaktighet og blir et supert hjelpemiddel for den som ønsker å lete seg fram i kultur og natur i Stjørdal. 

Les forrige sak:
Bremset «Dr. Acula» vant publikumsprisen

  Spill av video under Revyshow - del 2 - Hell […]

Close