14 °C Stjørdal, NO
01/10/2020

Krysser fingrene for konfirmasjonene

– Vi håper veldig at vi sammen klarer å holde smittetallet nede i landet og i kommunen, så vi ikke må stramme til enda mer

HAR EN PLAN: Kirkeverge Oddbjørn Eide i Stjørdal forteller at prestene i alle sokn har lagt en plan for praktisk gjennomføring av konfirmasjonene. (Arkivfoto)

– Vi håper og tror at vi kan klare å gjennomføre konfirmasjonsgudstjenestene nå som planlagt.

Det sier kirkevergen i Stjørdal, Oddbjørn Eide, om koronarestriksjonene og -utviklingen de siste dagene og ukene.
Hver enkelt prest i Stjørdal har planlagt sine konfirmasjonsgudstjenester på en slik måte at alle konfirmantene får med seg et bestemt antall gjester inn i kirken.
– Hver enkelt kirke har et maksimalt antall ut fra en øvre grense på 200 personer og dessuten en individuell grense for å opprettholde kravet om en meter avstand mellom mennesker som ikke er i samme husstand, sier Eide.
I og med at antall konfirmanter ved hver gudstjeneste varierer og det samme med kapasiteten i hver enkelt kirke vil det bli variasjoner fra sokn til sokn.
– Alt er planlagt med utgangspunkt i smittevernveilederen slik den foreligger i dag, sier Eide, som håper inderlig at konfirmasjonene kan gjennomføres etter planen.
– Vi håper veldig at vi sammen klarer å holde smittetallet nede i landet og i kommunen, så vi ikke må stramme til enda mer, sier kirkeverge Oddbjørn Eide.

 

Les forrige sak:
Avlyser tradisjonsrik turmarsj

- Som arrangør har vi et samfunnsansvar, og da blir det feil å invitere til en stor samling av folk

Close