17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Ku-slepp

 

Inne i fjøset var det mange små kalver som fikk besøk av barna. For noen av barna var det første gang at de hadde slik nærkontakt med kalver. Også kyrne fikk seg en liten høydott av skeptiske barnehagebarn.

Dermed var det de store kyrne sin tur. Selv om de hadde vært med på dette før så var også de glade over å endelig få smake på grønt saftig gress. De løp rundt hele innhengningen for å sjekke at den var like stor som i fjor og etterpå var det godt med mat.

 

Godt med mat var det også for alle barn og voksne. De samlet seg i små grupper og det virket som det var stor trivsel. Her var det muligheter til å hoppe i høyet , klatre på halmballer og plukke blomster.

Coop Storlien artikkelnivå

Også de to lamaene på gården fikk ut i innhengningen og hilse på de fremmøtte. Vestlandsleftse gikk ned på høykant hos Lamaene. Mange barn lurte på hva slags dyr dette var og dyrene viste seg frem med hopp og sprett.

 

Gårdsbesøket med ku-slepp har vært gjennomført i fem år og alle barnehager i Stjørdal blir invitert. I år var også en barnehage fra Malvik med. Fridtjof Prigge, som er med i Hofstad samdrift,  forteller at ku sleppet er blitt veldig populært og de har måtte satt et tak på 300 barn. Sammen med alle voksne som var der var det godt mot 400 besøkende. 

 

Flott at noen lager et slike tiltak som gir barna en mulighet til å se og oppleve dyr i fri utfoldelse.

 

{joomplucat:171 limit=88}

 

Les forrige sak:
GOD TID FOR PASSØKNAD: - Det er viktig at publikum som ønsker nytt pass før årets feriereise, tar kontakt med politiet i god tid. Og husk at nødpass ikke er en selvfølge. Det gjelder heller ikke i alle land, sier Toril Sandvik ved Stjørdal lensmannskontor.
Bestill nye pass i god tid

  - Vi har strevd litt for å få publikum til […]

Close