18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Kult å lage film

BILDETEKST: Deltakerne sammen med gjengen fra Sound of Media UB: Øverst F.v. Silje Bjørkøy, Ragne Kartum, Vetle Høgmo Karlsen, Eirin Bjørgen, Ingrid Børstad Teigen, Børge Holm-Wennberg, Tor Aslak Folden, Nathalie Nytrø. Midten F.v. Johanna Bidtnes, Tone Merethe Rømo, Håkon Smørvik, Ole Andreas Kringen, Joakim Lyngen, Mia Fresvig, Markus Kristensen. Nederst F.v. Sofie Kjesbu, Amir Khan, Ali Khan, Erlend Skognes, Tobias Paulsen, Marte Hembre, Martina Husby Bjerkås, Sofie Østerlie.

I vår har Sound of Media UB på Ole Vig vg skole hatt filmworkshop for ungdom fra Stjørdal i alderen 13-14 år.

Fra Aktiv Ungdom fikk de cirka 70 000 til dette ungdomsinitiativet og Stjørdal kommune og fylket har også bidratt med noe. Målet var å gi ungdom en liten pekepinn på hvordan det er å lage film. Dessuten ønsket ungdomsbedriften å blande ungdom fra forskjellige kulturer når de skulle arrangere dette filmworkshop’et.

I løpet av denne perioden har ungdommene vært gjennom de forskjellige prosessene når man skal lage en film, fra tankekart til ferdig produkt.
– Jeg synes dette har vært veldig lærerikt, og det tror jeg deltakerne også synes, forteller Børge Holm-Wennberg (17) i Sound of Media UB. Deltakerne har fått praktiske oppgaver der de har fått utfordringer, både gjennom å måtte tenke selv, og for å gjennomføre planene teknisk.
De har gjennom hele perioden fått hjelp av ungdomsbedriften vår, Sound of Media UB.
På den siste samlingen skal vi ha en hyggelig avslutning der alle samles for å gå gjennom det de har gjort, og se filmene de har lagd, forteller Børge, markedsansvarlig hos Sound of Media UB. Ungdommene har gått sammen i grupper og laget alt fra musikkvideo til skrekkfilm. En av de som deltok på filmkurset, var Lasse Juliussen (14). Lasse valgte sammen med gruppa si å gå for skrekkfilm.
– Filmkurset har vært artig å være med på. Kult å få lære å filme, for så å redigere det selv etterpå. Jeg kunne ikke å redigere fra før av, så kjekt å ha fått denne muligheten slik at jeg kunne lære meg det. Jeg har heller ikke holdt på noe med film før, så jeg ville melde meg på fordi det hørtes kult ut, samtidlig som jeg kunne gjøre dette sammen med venner. Vi har filmet noen scener inne på mediehuset ved Ole Vig og noen ute.
Han forteller at han tror det blir vanskelig å få nok penger til å lage noen stor film selv, og det mangler også utstyr. Stjørdal kommune burde skaffet bedre opptaks- og redigeringsutstyr til ungdommer som vil drive med film, forteller han.

Les forrige sak:
Legger midlertidig om skinnene

Jernbaneverket og Statens vegvesen samkjører prosjekter som berører vei og jernbane […]

Close