-1 °C Stjørdal, NO
25/02/2020

Kult på tenåringstreff

Eline Kunzendorf (15) og Kent Ronny Aasbak fra Malvik hadde en fin uke på TT-treff på Gjøvik.

 

 

– TT er drømmeferie! Jeg var her i 2009, og nå er det faktisk enda bedre. Tenk en hel uke med masse spennende aktiviteter, moro og felleskap, sier Eline innimellom alle aktivitetene i mjøsbyen. TT arrangeres annethvert år, og samler 1500 ungdommer i alderen 13-19 år.

 

– Stemningen, atmosfæren og det gode fellesskapet gjør treffet til et godt sted å være, sier 15-åringen som er spesielt interessert i teater.

 

Foruten daglig morgenbønn er TT en flora av spennende aktiviteter for ungdom i regi av KFUK-KFUM. De kan velge mellom alt fra drama, sang, hiphop, stupekonkurranser i vannet, dans, ulike sportsgrener, låtskriving, teatersport. cup-cakes, sangteknikk, foto, flerkameraproduksjon, trosopplæring og ungdomskultur. balansering på stram line, globalløp for å samle inn penger til afrikansk KFUK-KFUM, bygging av speiderportaler eller man kan slappe helt av på cafe og nyte en is sammen med venner. Samuel Ljungblahd sørget for et stort konserthøydepunkt på treffet.

 

– Hvordan er det å være 15 år og kristen?
Det går kjempefint. De fleste har en tro, og man kan være kristen på mange ulike måter. Mange har hørt om det ekstreme, men for meg handler det om trygghet og en god følelse, sier Eline.

 

TT-11 legger til rette for at deltakerne får utfordret og utviklet sin gudstro gjennom ulike programaktiviteter. Med KFUK-KFUMs ideologi som grunnlag, ønsker arrangørene  å formidle det gudssyn og menneskesyn som organisasjonen bygger på, der ånd, sjel og kropp er like viktige. Også  klima- og miljøutfordringen er i fokus, slik at. deltakerne tør å tro på en verden om 100 år.

 

Kent Ronny Hansen Aasbak var med på TT for første gang.
Jeg ble forespurt av noen venner om å bli med på treffet som leder. Det passer meg fint. Jeg liker å treffe nye folk, og det er greit å gjøre noe annet enn dataspill, smiler 19-åringen fra Malvik. På spørsmål om tro, sier han at det nok finnes mer mellom himmel og jord enn mange tror.

Les forrige sak:
Hallgeir Skolmli i Mesta utfører manuell kantrydding langs støyskjermer ved Kvislabakken. Vask og gressklipp på rasteplasser inngår også i arbeidet samt fjerning av søppel og rask langs veiene.
Mesta rydder langs veiene

  Statens vegvesen har inngått en 5 årig driftsavtale, en såkalt […]

Close