11 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

– Han har lagt ned en betydelig innsats for kulturlivet

Utvalg kultur og levekår har kåret vinneren av årets kulturpris

|| Kjell Erik Pettersson vil på et lokalt arrangement tildeles kulturprisen for 2020.

Utvalg kultur og levekår har i sitt møte tirsdag 17. november bestemt at kulturprisen 2020 skal tildeles Kjell Erik Pettersson.

Vinner av kulturprisen Stjørdal kommune 2020 er en person som over lang tid har bidratt til formidling av lokalhistorie og har ledet arbeidet med flere bokverk.

I sin begrunnelse for tildelingen, sier utvalgsleder Siv Sætran i kultur og levekår at Kjell Erik Pettersson har vært aktiv i mange år i det lokalhistoriske miljøet i Stjørdal. Han har vært leder i Stjørdal historielag siden året 1986. Historielaget lokalt har gjennom årene hatt stor aktivitet ikke minst på grunn av den innsats Pettersson har ledet, også med mange reiser til regionale destinasjoner og bildekvelder.

Lokalhistoriske bilder

– Pettersson har gjort en betydelig innsats med å samle inn bilder og filmer i arkivene til flere stjørdalsfotografer. Han har sammen med lokale medhjelpere, tatt vare på et verdifullt bildearkiv. Det gamle film- og papirbildearkivet til Stjørdalens Blad er også ivaretatt. Kjell Erik Pettersson har også gjennom årene tatt initiativ til og bidratt til utgivelsen av veldig mange lokalhistoriske publikasjoner og bokverk. Prisvinneren har lenge også vært engasjert i Nord-Trøndelag Historielag.

Stor innsats for kulturlivet

Komiteen sier videre at Kjell Erik Pettersson har lagt ned en betydelig innsats for kulturlivet i Stjørdal gjennom veldig mange år og har evnet å engasjere andre med sine initiativ. Dette har gitt store ringvirkninger i lokalsamfunnet.

– Han er en verdig vinner av kulturprisen for 2020 sier utvalgsleder Siv Sætran. Prisen vil bli delt ut under et prisarrangement 2. desember.

Les forrige sak:
Jubel blant de ansatte på Kiwi etter at det ble kjent at Norgesgruppen gir alle en hyggelig julebonus, fra v. Hans Petter Lund, Aleksander Skjerve Haarberg og Sonja Helen Moen. Foto: Guro Storli Aune
– Det var veldig artig å bli satt pris på

De ansatte på Kiwi jublet da det ble kjent at de får en hyggelig julebonus

Close