Kunne gått liv!

 

Det ristet i huset på gården, og det smalt flere ganger i bordvegger og vindusruter, forteller Lars Brekke. Den alvorlige situasjonen oppsto under sprengning i forbindelse med opparbeiding av nye tomter i øverste del av Blakstadbakkene i Stjørdal. En sprenging som gikk veldig feil mandag i forrige uke.

– Jeg tenker på hvordan dette kunne ha gått hvis det hadde vært folk ute på gården. Jeg blir nesten skjelven av tanken, sier Lars Brekke. Kona var inne i huset da steinskura kom og torpederte hovedlåna på småbruket øverst i Blakstadbakkene. Både vinduer og bordkledning på huset til Brekke ble knust av flere små og mellomstore steiner som føk flere hundre meter gjennom lufta etter en kraftig sprengladning. Nabohuset (Haugen) 70 meter lengre øst fikk store steiner utenfor eiendommen. Hendelsen er anmeldt til politiet, og takstmann fra gårdeiers selskap var på tunet da Stjørdals-.Nytt ankom det idylliske småbruket.   

Flaks at ingen ble skadet
Ren flaks og tilfeldige omstendigheter gjorde at ingen ble skadet. Fem personer bor på gården.  

– Vi bruker å få beskjed når det skal sprenges, men det skjedde ikke denne gangen. Kona sto og lagde mat, og hørte derfor ikke hva som skulle skje heller. Hun ble veldig overrasket da det smalt og gikk ut for å se hvordan det hadde gått, sier Lars Brekke. Han er glad det ikke gikk verre, og at det bare gikk utover bygningen. Inngrepene i området sør for gården representerer for øvrig mye støy i området. Bordkledningen på våningshuset vårt har fått seg flere til dels kraftige ”sår”, og ei rute ble også knust her, sier Brekke.  

Tar på seg ansvaret
Olav Tverås i Tverås maskin AS legger seg flat etter det som skjedde og sier at de tar på seg alt ansvar. Til bladet.no sier han følgende:  

– Dette er en alvorlig ulykke, men heldigvis førte den tross alt til relativt små skader. Dette er ting som selvfølgelig ikke skal skje, men av og til skjer det beklageligvis ulykker, sier Olav Tverås. På grunn av fjellformasjonen på stedet fikk sprengningen et utslag i bunn som man ikke forutså, forklarer entreprenøren.

– Er det noe dere kunne gjort annerledes?
– I ettertid ser vi selvfølgelig det, men av og til skjer det altså ulykker i forbindelse med sprenging, sier Olav Tverås, som forsikrer at både politi og Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern er koblet inn i saken.

Les forrige sak:
Dobler butikkene i Malvik

  Det kjempes om kundenes gunst i Malvik. Snart har Trondos […]

Close