8 °C Stjørdal, NO
26/09/2020

Kunstsalg skal bidra til nytt orgel

Prislappen er på 4,5 millioner

Hommelvik kirke.

Lørdag åpnes bedehuset i Hommelvik for kjøp og salg. Inntektene fra salg av kunst, malerier og bilder skal gå til nytt orgel i Hommelvik kirke.

Menighetsrådet i Hommelvik har mye på gang for å skaffe inntekter til nytt orgel. Lørdag klokka 11 blir det salgsstart på kunstuttrykk laget av kunstneren Bjørg J. Eigard. 100 nummererte trykk skal selges, og det første blir solgt nå på lørdag.
– Det vil også være salg av nydelige kort, med det samme motivet som kunsttrykket har. Kunstneren, Bjørg J. Eigard, vil også være til stede i bedehuset den 12. september, og hun vil fortelle om prosessen med å knytte sammen Hommelvik sin historie og finne noe av identiteten, noe som folk kjenner igjen i kunstverket, heter det i en pressemelding fra menighetsrådet.
I tillegg har bedehuskomiteen klargjort en god del eldre bilder og malerier fra bedehuset, som også skal selges til inntekt for nytt orgel.
Dagens orgel i Hommelvik kirke ble bygget i 1949 av firmaet J. H. Jørgensen i Oslo. Orgelet trenger sårt utskifting. Det er over 70 år siden det ble ferdigbygd, og det har ikke vært gjort noen restaureringer i løpet av orgelets levetid, kun helt enkle nødreparasjoner.
– Den tekniske rapporten viser at orgelet begynner å bli nedslitt, det har mange tekniske feil og fungerer dessverre ikke slik det var tenkt, ifølge menighetsrådet.
Orgelaksjonen er omfattende og målet er å samle inn så mye som mulig til et nytt orgel, som antas å koste 4,5 millioner kroner.

Les forrige sak:
– Vi må snakke med de som har opplevd rasisme

SV-Ristad vil ha tidstilpassede planer

Close