10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Kurs for landbruket

Unni Moslet ved Selbu Økonomi & Regnskap.


Selbu Økonomi & Regnskap A/S skal i samarbeid med Selbu Sparebank holde kurs for dagens eiere av landbruks- og skogseiendommer og neste generasjon. Med det kurset håper de å forebygge at overdragelse/salg av eiendom ev. arveoppgjør fører til splid og uenighet i familier samt at det blir gitt hjelp med takst, skatt, forsikring, verdisikring.

 

Unni Moslet ved Selbu Økonomi & Regnskap forteller at de har en del oppdrag når det gjelder skatt ved overdragelse/salg. Hun forteller og at det er økning av salg på det åpne marked og det er derfor viktig at alle parter og er med når det gjelder overdragelse/ salg. Viktig at alle synspunkter kommer frem i en slik sak. Før så var det den eldste som tok over eiendommen. Slik er det ikke lengre. Nå kan det være et yngre søsken som tar over eller at det hoppes over en generasjon, barnebarn tar over etter besteforeldrene.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Moslet forteller at siden de har en del slike saker så vet de og hvor det kan oppstå problemer, og regelverket kan være vanskelig å skjønne. Derfor er det viktig at de som har planer om overdragelse i løpet av de nærmeste 5 – 10 år eller tidligere kommer på kurset.      
-Det er godt å bruke god tid når det gjelder overdragelse. På den måten er alle forberedt både når det gjelder verditakst, skatt, hva som skal gjøres før overdragelsen og etter overdragelsen, sier Moslet.  

 

Siden kurset er gratis og åpent for alle, så håper Moslet at mange kommer både fra Malvik, Frosta, Stjørdal, Meråker, Tydal og Selbu.

 

Sett av tirsdag 13. september 2011 kl. 1000 – 1500. Kurset holdes på Selbusjøen Hotell og Gjestegård.

 

 


Les forrige sak:
Jostein Kroglund, som på bildet mottar ildsjelpris og intervjues av Bjarne Brøndbo, var første vinner av Stjørdal kommunes kulturpris - helt tilbake i 1992.
Etterspør hverdagshelter

Stjørdal kommune ønsker gode forslag til enkeltpersoner eller grupper som har […]

Close