12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Kutter utebelysning etter gjentatte ødeleggelser

Utebelysningen får ikke være i fred

Emil Sæther er irritert over ødeleggelsene på uteserveringen til Conditoriet/Holm Bakeri. Nå orker han ikke å bruke mer penger på reparasjoner. Emil Sæther er irritert over ødeleggelsene på uteserveringen til Conditoriet/Holm Bakeri. Nå orker han ikke å bruke mer penger på reparasjoner.

For halvannet år siden valgte Conditoriet/Holm Bakeri i Torgkvartalet å lyse opp og pynte opp rundt uteserveringen med åtte store lyskupler. Nå er innehaver Emil Sæther drittlei hærverk, og fredag kommer det elektriker og demontererer lysene.

– Akkurat nå er det tre kupler som er knust og flere som er revet ned fra sine fester. Temmelig ofte har det skjedd at lysene har vært revet ut av festene sine, og noen ganger har kuplene blitt knust, sier Sæther.

Nå orker han ikke flere reparasjoner og kostnader for å lyse opp uteserveringen.

– Hver eneste gang koster det 2.000 – 3.000 kroner for å få hit en elektriker for å fikse belysningen. Totalt vil jeg tro at vi har brukt et sted mellom 15.000 og 20.000 kroner bare på reparasjoner i løpet av halvannet år, sier Emil Sæther.

Bakeriveteranen er forundret over ødeleggelsestrangen og forbannet på de som står bak denne type hærverk.

– Det er jo snart ingenting som får stå i fred. Det er skikkelig irriterende når vi forsøker å gjøre det hyggelig i sentrum, sier Sæther, som gjerne skulle fått tak i de som står bak ødeleggelsene.

Coop Storlien artikkelnivå

– Dessverre er det ikke noe kameraovervåkning her, – det skulle det vært, mener Sæther.

– Har du anmeldt noen av forholdene?

– Nei, det har jeg ikke. Det er nok ingen vits i det, sier Sæther, som vurderer å finne andre og mer solide løsninger for å lyse opp uteserveringen etterhvert. Men det blir ikke ennå.

– Det er måte på hvor mye penger vi skal bruke på det, men vi får se etterhvert.

Les forrige sak:
SUPERSTEMMER: Linda Stol Strigsve (fra venstre), Åshild Mundal og Siri Bones har laget sin egen konsert som skal hylle andre store kvinnelige stemmer.
Supertrio stemmer i med «Spor»

Skal hylle kvinnelige artister som har vært til inspirasjon

Close