12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Kvinne testet positivt på hurtigtest i Stjørdal

Hurtigtesten hun tok før hun ankom Stjørdal var også positiv

Koronavirus illustrasjon (Foto: Gerd Altmann/pixabay)

En kvinnelig flypassasjer har testet positivt på en hurtigtest etter å ha landet ved Værnes lufthavn. Kvinnen hadde før flyturen også tatt en hurtigtest ved Gardermoen som slo ut positivt.

Kommuneoverlege Leif Vonen bekrefter søndag kveld at kvinnen har blitt satt i isolasjon, mens to passasjer som satt ved siden av henne på flyet har blitt satt i karantene.

Passasjeren hadde mellomlandet i Oslo før hun reiste videre til Værnes. Der hadde hun tatt en hurtigtest, men reiste med flyet før hun fikk svar på prøven. Hurtigtesten ved Oslo viste seg å være positiv.

– Beskjeden fra våre folk er at det ble tatt en ny hurtigtest på Værnes, og den var også positiv. Den ble sånt ser mer troverdig, og vi har tatt en PCR-test og venter på svar på den. Situasjonen er under kontroll, sier Vonen til Stjørdals-Nytt.

Les også: Kommunen har fått svar på PCR-testen

Plikt å vente på svar

Kommuneoverlegen har så langt ikke informasjon om hvorfor kvinnen reiste videre før hun fikk svar på hurtigtesten ved Gardermoen.

– Dette er en kjedelig situasjon som vi skulle ha unngått. Det er plikt å vente på svaret, så jeg vet ikke nærmere om hvorfor vedkommende reiste videre. Jeg har ikke snakket med vedkommende selv, så jeg kan ikke si så mye mer enn det, sier Vonen.

Vonen kommer med ett viktig budskap til andre reisende som skal ta hurtigtest.

– Det er viktig å vente på testsvaret. Det som skjer etterpå er at folk kommer i kontakt med hverandre, og det er det vi vil unngå.

Positivt på to hurtigtester

Smittesporingsteamet har vært i kontakt med kvinnen, og holder henne oppdatert om situasjonen. Det at kvinnen testet positivt ved to hurtigtester øker sjansen for at dette er et nytt smittetilfelle.

– Det ble tatt enda en hurtigtest ved Værnes som var positiv, og det øker sjansen for at dette er et reelt smittetilfelle, sier Vonen.

Vonen melder at det ble tatt en PCR-test i ettermiddag, og regner med å få svar på prøven enten i morgen kveld eller tirsdag kveld.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Kjørte på reinsdyr

Reinsdyret løp fra stedet

Close