-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Lærer seg å bli Rema-Runa

Åpner sin egen butikk 6. juni

SNART KLAR: Runa Pedersen går nå «læretiden» sin hos Rema 1000 Husbyfaret i Stjørdal. Om litt over en måned er hun veldig klar for å åpne den aller første Rema-butikken i Meråker. SNART KLAR: Runa Pedersen går nå «læretiden» sin hos Rema 1000 Husbyfaret i Stjørdal. Om litt over en måned er hun veldig klar for å åpne den aller første Rema-butikken i Meråker.

6. juni klokka 10 kan Runa Pedersen ønske velkommen til sin «egen», splitter nye Rema-butikk i Meråker. Nå går hun i lære hos kjøpmann Marius Krogh ved Rema 1000 Husbyfaret.

– Jeg går gjennom avdeling for avdeling. Akkurat nå det frukt og grønt jeg lærer meg, sier Runa Pedersen. Smilet er på, og den kommende Rema-kjøpkvinnen i Meråker suger til seg mest mulig fra den suksessfylte Rema-butikken ved Evja.

Kjøpmannsblod

Hun har jobbet i barnehage i mange år, men kjøpmannsblod har hun mye av. Pappa Bjørn Egil har drevet Bunnpris-butikken i Meråker i mange år, og der har også mamma Hilde vært mer eller mindre fast inventar. Nå er det Runa, med god hjelp av familien, som skal bygge opp Rema i Meråker.
– Pappa er ansatt, og det samme med bror Bjørn Helge. Det er spesielt trygt å ha med seg pappa, sier Runa Pedersen.
Hun er imponert over faren, som har jobbet så å si hver eneste dag i mange tiår.
– Nå har jeg vært med ham mye for å lære butikkdrift, og han er like positiv til meg som til kundene, sier Runa Pedersen. Hun innrømmer at hun spør og graver, og akkurat nå «går det utover» Marius Krogh.
– Stakkars Marius; jeg spør og maser om alt, men han har sagt ja til å være mentoren min. Da får han bare finne seg i det, sier Pedersen og smiler.

Nysgjerrig på ferskvarene

Nesten 700 kvadratmeter med splitter ny Rema-butikk er i ferd med å ferdigstilles temmelig tett inntil E14 i Meråker sentrum. Nå er det bare en drøy måned igjen til dørene åpnes, og den kommende kjøpmannen gleder seg veldig.
– Det skal bli veldig godt å komme i gang.
– Har det vært mange spørsmål fra meråkerbyggene i forkant?
– Joda, det har det, men det er jo bare artig. Det er en viktig del av jobben å snakke med alle, sier Runa Pedersen.
Meråkerbyggene er bittelitt patriotiske, og nå som Bunnpris-butikken forsvinner er de spesielt opptatt av en ting.
– Ferskvaredisken, ja. Det er mange som har spurt om vi skal ha det i nybutikken, sier Runa Pedersen.
– Skal dere det?
– Det blir ingen ferskvaredisk, men vi kommer til å selge de aller fleste Meråker Kjøtt-produktene. Det blir mye mer Meråker Kjøtt-varer hos oss enn i noen annen butikk, sier Runa Pedersen.

Seks ansatte klare

Hun har ansatt seks personer så langt, i tillegg til noen tilkallingsvikarer. Blant disse er altså både pappa´n og broren. Det å intervjue og ansette er én av mange ting hun ikke har vært gjennom tidligere, så læringskurven er bratt.
– Det er mye å tenke på, men ikke så mye annerledes enn jeg har tenkt det skal være. Jeg har tross alt vokst opp i en butikk, sier Runa Pedersen og smiler.

Ny livsstil

Smile gjør hun ofte, og hun er fullt klar over at vennlighet og smil er det aller viktigste for å få en butikk til å gå godt. Akkurat der har pappa Bjørn Egil vært et bra forbilde og det samme med mentor Marius.
Å være Rema-kjøpmann, kjøpkvinne i Runa Pedersen sitt tilfelle, er noe helt annet enn en tradisjonell sju-til-fire-jobb. Det er hun fullstendig klar over.
– Dette blir en livsstil, og en livsstil jeg gleder meg til. Jeg er innstilt på å jobbe mye, så bare jeg får hentet fire-åringen i barnehagen, skal dette gå bra. Det blir nok å involvere hele familien, så fire-åringen får vel læres opp til å fylle inn litt varer. Toalettpapir for eksempel er en fin ting å starte med, sier Runa Pedersen og flirer.
– Extra i Meråker har hatt et oppsving. Hvordan skal du ta opp konkurransen?
– For å være helt ærlig så har jeg ikke handlet så mye hos Coop opp gjennom årene. Derfor vet jeg ikke så mye om dem, men Rema har en topp frukt- og grønt-avdeling, vi ligger kloss inntil E14, så vi håper å stoppe en del av gjennomgangstrafikken. Forhåpentligvis klarer vi å øke handelen totalt sett i Meråker, sier Rema-Runa Pedersen.

Les forrige sak:
Denne pynten falt ikke i smak hos kontrollørene til Statens vegvesen. Det ble nedlagt bruksforbud på denne bilen. (Foto: Statens vegvesen)
Fikk ikke kjøre videre med dette i frontruta

Bil fikk bruksforbud etter kontroll

Close