12 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

Læreren og elevene sammen på lan

– Så lenge elevene klarer å stå opp og stille klar til en ny skoledag er det helt greit

FELLES INTERESSE: Lærer John-Marius Fremstad (i midten) er populær blant elevene ved Hegra ungdomsskole. Nå skal han bruke et par døgn av høstferien til å være på lan sammen med mange av elevene sine. Her sammen med Steinar Flåen (fra venstre), Fredrik Lingstad, Magnus Hallan, Henning Kolås, Tobias Valø og Jan Egil Hofstad.

John-Marius Fremstad er en ny og populær lærer ved Hegra ungdomsskole. I høstferien blir han enda bedre kjent med elevene side, der han sitter side om side med dem på Keylan i Kimen.

Engelsk- og historielærer John-Marius Fremstad bruker ikke pekefingeren i klasserommet til å formane om minst mulig gaming etter skoletid.

– Neida, så lenge elevene klarer å stå opp og stille klar til en ny skoledag er det helt greit, sier John-Marius Fremstad.

Side om side

Da dørene til Keylan ble åpnet i Kimen tirsdag ettermiddag var Fremstad på plass sammen med en stor gjeng fra Hegra ungdomsskole. 8.- og 9. klassinger satt på nabobordet til læreren og gledet seg til gaming og to sosiale døgn sammen.

– Han kommer til å «eie» oss, sier Magnus Hallan, som er en av elevene som bruker to av høstferiedagene på lan.

LES OGSÅ: 168 deltakere fyller opp storsalen

Proffspiller

Og ja, de får nok «juling» av læreren når det kommer til gaming. John-Marius Fremstad og bror Arnt-Inge spiller nemlig profesjonell e-sport og er særlig spesialister på spillet Pubg. Elevene står nærmest i kø for å utfordre læreren i ulike typer spill, men de innser at det kan bli tøft å matche 24-åringen.

John-Marius Fremstad sitter ikke bare side om side med elevene sine på lanet i Kimen. Han sitter også side om side med tre av sine fire søsken.

– Vi skulle egentlig vært fem her, men den ene har fått seg lærlingeplass, og fikk det ikke til denne gangen. Men nå ser jeg at navnet hans står på naboplassen her, så kanskje han har lurt oss og dukker opp likevel, sier John-Marius Fremstad, som temmelig tørt slår fast at foreldrene som helst så at ungene ikke spilte så mye dataspill ikke helt har klart å holde arvingene unna det.

– Vi er fem søsken, og alle fem spiller ganske så mye, sier han.

– Dritartig at han er med

24-åringen fra Flora har returnert til Hegra ungdomsskole på rekordtid. Dagens rektor, Rachel Johansen, var hans kontaktlærer da han gikk ved skolen, og nå er han en av hennes ansatte.

– Jeg startet rett på lektorutdanning ved NTNU, og etterpå ble det en master i historie, som jeg gjennomførte delvis i London, sier Fremstad.

Nå lærer han hegrasungdommene både engelsk og historie, og 9. klassingene synes det er kult med en ung lærer som har samme interesse som dem.

– Ja, han er råkul, og det er dritartig at han er med her. Jeg har hatt én engelsktime med ham, og det er den artigste engelsktimen noen gang. Plutselig bare stopper han opp midt i timen og kommer med en eller annen historie. Han lærer oss ikke kjedelige ting som vi ikke trenger. Til og med grammatikk kan være artig med han, sier Hallan og kompisene.

Læreren selv synes også det er litt kult å være på lan med elevene.

– Er det noe å hente fra gamingverdenen for ungdommene som gir dem ekstra læring?

– Å ja, det er jo mye. Det handler om digitale ferdigheter, lære seg å bruke engelsk både til å lese og forstå, og så er jo dette sosialt i tillegg.

– Blir det 48 timer uten søvn for deg også?

– Nei, det blir det nok ikke. Tror nok at jeg tross alt er litt for gammel til å sove på gulvet under bordet her, så jeg drar hjem til gården i Flora og sover, sier John-Marius Fremstad.

Treningstur til Burger King

Akkurat søvn har ikke 9. klasseguttene tenkt så mye på.

– Vi sover lite, ja, medgir de seks guttene som er med på Keylan for andre og tredje gang.

– Vi må holde det i gang. Jeg har med 24 bokser Coca Cola. Du skjønner det var sånn 10-kronersmarked på Spar, sier Henning Kolås og gliser.

– Og alt dette mens foreldrene deres sikkert maser på at dere skal ut å få litt frisk luft i høstferien?

– Jo, men vi må jo få holde på med det vi synes er artig. Så skal vi sikkert gå på Burger King for å kjøpe oss mat i morgen. Da kan vi si at vi har trent litt i høstferien.

Les forrige sak:
En stor dag for nye politikere

- Vi er valgt av folket og skal gjøre en jobb for de som har valgt oss inn

Close