11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Lagde sang for å hedre festsjelen

Vil minne festene som har gått vekk grunnet pandemien

Fra venstre: Henrik Løvø Aune, Sondre Moslet Lillebudal, Peder Østbyhaug, John Harald Uthus og Sivert Moslet Lillebudal. Foto: Synne Moslet Lillebudal.

Ved starten av april kom bandet Hærslæm ut med deres debutsingel. Sangen handler om festene som har gått vekk grunnet pandemien.

– Sangen heter «Fæst ått me», og den handler om når festene er dårlige og kleine, og man vurderer å flytte den hjem til seg selv, sier gitarist og bandmedlem John Harald Uthus.

Bakgrunnen for temaet var at bandet følte for å skape motivasjon til å holde ut til inntil pandemien er ferdig.

– Samtidig er det en sang om festene vi har gått glipp av på grunn av korona. Det har vært vanskelig i Selbu, der festkulturen er såpass stor. Trøndelag generelt har vært flink på korona, så vi lagde en sang for å feire oss selv og trøndere, sier Uthus.

Sangen bærer preg av rock og tøff country, og er en fest-country-låt inspirert av Vassendgutane.

Sittet mye i studio

Etter at samfunnet stengte ned har bandet fått mye tid til å være i studio, og Uthus forteller de har fått muligheten til å jobbe på flere ulike sanger.

– Vi begynte med låtskrivingen etter korona traff til. Siden det er mindre spillinger er det greit med mer tid til å skrive sanger. Nå har vi endelig kommet med en ferdig singel, så har vi noen halvferdige prosjekter på lur også, sier han.

Bandet starte å spille sammen rundt mars 2019, og brukte mye av den første perioden til å øve sammen.

– Vi var på noen få spillinger, blant annet en revy i Neadalen og en spilling på en 60-årsdag, men så stengte alt ned. Vi hadde flere oppdrag på lur som gikk ut. Det var trist, men slik er det. Da ble det rett over til å skrive låten, sier Uthus.

Barndomsvenner

Selv om bandet ikke ble etablert før 2019, har medlemmene kjent hverandre lenge. Uthus forteller at fire av de fem medlemmene er naboer.

– Han siste er vi klassekamerat med. Han bor en mil unna, og i Selbu er det i lokalmiljøet, sier Uthus muntert.

– To av oss er brødre, og flere av oss er bestekompiser fra barneskolen. Vi har spilt i flere ulike band på tvers av medlemmene, så kom noen på ideen at vi har nok folk til å starte et eget festband som kan komme langt.

Instrumental dybde

I låten har de innslag av gitar, bass, vokaler, trekkspill og trommer. Uthus forklarer de trakterer med flere instrumenter, og sier man kan forvente blant annet mandolin, banjo og munnspill i senere låter.

– Vi er veldig musikalske når det kommer til instrument, sier han.

Han forteller de ikke hadde noe problem med å finne et sted å spille inn låtene på.

– Sangen ble spilt inn i studio med John Oddstein Aune, som er faren til pianisten. Vi har fått brukt mye tid i studio etter pandemien traff takket være han. Vi har også vært heldig med trommisen, for han har skrevet mange av tekstene på egenhånd.

Veien videre

Bandet ønsker å satse på flere spillinger dersom pandemien roer seg. Hvis det blir mer tid i studio har de derimot planer om å gi ut flere låter gjennom året.

– Sangene ser ut til å bli snart ferdig, så vi vurderer å legge ut flere sanger i år. Det blir spennende. Det blir mest fest-country, og noen er litt tyngre enn andre, mens andre mer country. Vi tråkker litt rundt rock og country sjangrene, så det blir litt som danseband, rock og country, sier Uthus.

Les forrige sak:
Tilsto ruskjøring uten førerkort

Dommen ble betinget fengsel og bot

Close