16 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Lager et helt nytt juleverksted

– Jeg ønsker at ungene, eller ungdommene, skal komme hjem med noe fint

KREATIV JUL: Elin Holten gleder seg stort til juleverksted, og ungene som deltar får lage litt ekstra fine julegaver de kan gi bort.

Elin Holten ønsker å fylle Daba Café med kreative «juleungdommer» neste søndag.

Hun tenker litt utenfor de tradisjonelle boksene og produktene, Elin Holten. Sist sommer hadde hun en alternativ kunstskole i lokalene til Daba Cafe. Nå lager hun juleverksted samme sted, og det blir ikke bare tradisjonelle julelenker og juletrekurver som lages.
– To ting vi helt sikkert skal lage er telysholder i metalltråd og perler og en engel av papphjerter og fjær, sier Elin Holten.
Hun liker å bruke litt alternative materialer, men uansett materialvalg velger hun fra øverste hylle.
– Jeg ønsker at ungene, eller ungdommene, skal komme hjem med noe fint og da må vi bruke ordentlige ting, sier Holten.
Hun har tidligere hatt juleverksted andre steder, men ikke i Stjørdal.
– Velga (Bakkemyr, journ.anm.) på Daba og jeg fant ut at verden var litt kjedelig akkurat nå, så da måtte vi finne på noe, sier den energiske juleverkstedsjefen.
Kjedelig blir det garantert ikke i de fire timene neste søndag, men plassene fylles ganske fort opp.
– Vi har plass til tolv, så det er fortsatt muligheter. Flere kan vi ikke gi plass til for da blir det trangt og litt uoversiktlig, sier Elin Holten.
Det blir mange høydepunkter under juleverkstedet, og to av disse er pizza og pepperkaker, for ikke en gang en julepyntmaker kan ikke jobbe godt uten mat og drikke.
– Først jobber vi sammen, så spiser vi sammen. Det er dobbel effekt, sier Holten.
Også foreldrene er velkommen, men da stiller hun krav. Daba Cafe er åpen under juleverkstedet og der er det mulig å handle fra menyen. Men de voksne kan være bidragsytere.
– Hvis foreldrene skal være til stede så kan de godt være litt til hjelp for ungene. Kanskje de til og med får prøve og lage noe de også hvis vi har materialer til overs, sier Elin Holten.
Juleverkstedet er beregnet på alle mellom 10 og 15 år, og variasjonen i produktene gjør at det passer veldig godt både for kreative jenter og gutter.

 

Les forrige sak:
Lånke Musikkforening øver til sin adventskonsert i gymnastikksalen på Lånke skole. Noen av korpsets medlemmer er fra venstre: Trude M. Kjøsnes, Elin Amundsen, Katrine M. Berg, Laila Rathe, Marianne Guldberg, Anne M. Dybvad, Grethe H. Korsveien, Heidi I. Solberg Undset, Roar Solli, Olav Havdal, Cathrine Amdal, Kristian R. Børseth og Ole J. Austli. Bak: Eva J. Vist, Eva Rise, Cathrine Ydstines, Oddvar K. Nergård, Jostein Vilvang, Arve O. Leren, Kitty Holen, Per Olav Berg, Espen Berg, Marit S. Halle og Olav Røddesnes. Foto: LMF.
Gir advent et varmt løft

Lånke Musikkforening inviterer til adventskonsert

Close