6 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Lager fest hele jula

Hektisk jul for spillemennene i Harlekin

PÅ EN SCENE NÆR DEG: Harlekin ligger ikke på latsida i jula. Fem kvelder på rad er de på scenen i ulike hus og haller. Fra venstre: Tore Rønsåsbjørg, Vegard Fossen, Roy Betten, Håvard Wenås, Odd Annar Aasan og Morten Husby. Gruppas nye bassist, Steinar Grindheim, er ikke med på bildet. (Foto: Eir-Jørgen Bue)

Populære Harlekin er ekstra populære i jula. Det blir ikke mange kvelder med rolig jul hjemme i stua for musikerne i bandet fra Stjørdal og Malvik.

– Her ofres både familie og julefeiring, sier Vegard Fossen med et smil. Han rensker stemmen og stemmer gitaren før årets travleste periode for countryrockbandet.
– For noen år siden hadde vi tre spillejobber i jula og sa at det var nok. Nå har vi fem spillinger på fem kvelder fra andre juledag, sier Fossen.
Tradisjonen tro åpner Harlekin jula i Meråker samfunnshus på bygdas tradisjonelle «ainndagsfest».
– Det er en veldig artig fest. Her møtes unge og gamle fra hele bygda, så den tradisjonen fortsetter vi gjerne med, sier Vegard Fossen.
Tredje juledag skal de debutere på scenen i Singsås samfunnshus. Der har de aldri spilt tidligere, men fjerde juledag blir det en kjent scene.
– Den kvelden spiller vi i Størenhallen, og da deler vi scene med Grannes. Det var første gang vi spilte der i jula i fjor. Da var det utsolgt med 1200 festdeltakere, – vi håper det samme i år, sier Fossen.
Jula avrundes med spilling på Stjørdal Sportsbar femte juledag og den kombinerte quiz- og festkvelden i Ljosheim i Hegra sjette juledag.

Alle kan låtene

De rutinerte spillemennene i Harlekin liker selvsagt å stå på scenen og etterspørselen har etter hvert blitt større og større. Deres egenkomponerte musikk har drøyt to millioner avspillinger på Spotify og det er ingen tvil om at festdeltakere i hele Trøndelag, og litt til, liker sangene deres.
– Det er artig å se at publikum kjenner igjen låtene våre, og kan tekstene når vi spiller, sier Fossen.
Repertoaret med selvskrevet musikk utvides stadig og tidligere i år kom bandets første album «I andre rekke». Enda mer er på gang.
– Vi skriver hele tiden ny musikk, og det er planlagt slipp av en ny singel 24. januar, sier Vegard Fossen.

Lite glamorøst

Livet som turnerende bandmusiker er ikke bare gull, glitter og glamour. Særlig ikke for de godt voksne karene i Harlekin.
– Når vi skal spille i nærheten er det avgang i 16-17-tiden. Da er vi sjelden hjemme før i 3-4-tida på morgenkvisten, men det er artig da.
– Det blir ikke all verdens tid til nachspiel da?
– Det er det absolutt ikke. Det er en jobb som skal gjøres etter spillejobben også, så nachspielenes tid er nok bortimot over ja, sier Vegard Fossen.

Fulle hus

Nå skal de finpusse låtene før de reiser «Trøndelag rundt» i jula. En gang i uka øver de i sokkelen til Morten Husby som nettopp har endret rolle i Harlekin fra å være bassist til å være lydmann.
– Vi har holdt hardt på å øve hver tirsdag, og i forbindelse med innspilling av nye låter har vi en del ekstrakvelder.
– Blir dere ikke lei av hverandre?
– Å jo, så klart blir vi det. Men samtidig har vi ulike sterke sider og bidrar med ulikt inn i bandet, så vi utfyller hverandre godt, sier Vegard Fossen, som ser fram til både ribbe, julekos og spillejobber i årets travleste bandhøytid.
– Det er arbeidsomt, men det er veldig artig. Ikke minst fordi det er mye folk på alle festene i jula. Og det er artig å kjenne på at vi er ettertraktet også, sier Harlekin-gitaristen og -vokalisten.
Før de drar ut på juleturen skal Harlekin spille ved to arrangement i dalføret. Først er det neste fredag ved Stjørdal Sportsbar og deretter ved juleballet til Hegra ungdomsskole torsdagen etter.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Sparket mann som lå nede

Tenåring fra Stjørdal må i fengsel etter voldsepisode

Close