12 °C Stjørdal, NO
21/09/2019

Lager julemat til julegata

Elever og lærere ved Ole Vig videregående skole inviterer til julegate

Elevene Maya Gifstad, Sigurd Kristensen og Håvard B. Svingen fra Restaurant og matfag VG 1 lager konfekt for salg i julegata. Elevene Maya Gifstad, Sigurd Kristensen og Håvard B. Svingen fra Restaurant og matfag VG 1 lager konfekt for salg i julegata.

Elever og lærere ved Ole Vig videregående skole inviterer til julegate på skolen. All mat og alle salgsartikler har elevene laget selv. Rett fra skolens kjøkken selges julemat til julegatas kunder.

Elevene har forberedt menyen og laget en mengde spennende smakfulle retter. Kokk og servitør med restaurant og matfag får med seg flere studieretninger når julegata åpner i dag, tirsdag 11. desember. Påfølgende to dager er julegata åpen fra 10.00 til 13.00 også for kunder utenfor skolen.

Elev Ye Saw, tar ut krydderlaks som senere får påført et strøk honning.
Elev Ye Saw, tar ut krydderlaks som senere får påført et strøk honning.

– Det er elever på studieretning Reiseliv, Design og håndverk, Stao og Matfag med kokker og servitører som nå lager julegata sammen på skolen. Dette har blitt en tradisjon og vi legger opp fagoppgaver hos alle mot advent, sier faglærer på kokk og servitørlinja Kyrre Dybdal.

Salget av tradisjonell julemat med forrett og dessert har blitt veldig populært. Ikke bare sultne munner skal mettes, men også handlelystne som oppsøker skolen. Langs julegata som elevene selv etablerer kan man finne litt av hvert produsert av kreative og skoleflinke elever.

Steking av medisterkaker ble utført av Mesay Arado fra Kokk og servitør.
Steking av medisterkaker ble utført av Mesay Arado fra Kokk og servitør.
Julegate ved siden av kantina

Årets julegate opparbeides i fellesarealet nord for kantina på skolen. Produktene fra Reiseliv og Design og Håndverk har sine egne varierte uttrykk. Lukten av deilig mat som hører julen til vil også i år fylle julegata.

– Elevene har en allsidig meny å by på disse dagene. Så lenge lageret rekker serveres smårett med potetkake, sylte, sennepssaus, syltet agurk og rødbeter. Andre valg er potetkake med gravlaks, sennepssaus og syltet rødløk. Porchetta brioche med eplemarmelade eller RM sin speketallerken med brød og smør som smårett. Hovedrettene består av Svineribbe, medisterkaker, rødkål, rosenkål, kokt potet og julesaus, sier lærerne Einar Martin Kålen og Kyrre Dybdal.

Ta lappen

Skolen byr også på lutefisk med ertekrem og bacon, eller kalkunbryst for den som vil ha stor fugl på menyen.

Tidligere elev ved Ole Vig videregående og lærling på hurtigruta Kong Harald, Tor-Markus Moe besøker restaurant og matfag-elevene Panadda Kristiansen og Eirin Følstad som lager biscotti.
Tidligere elev ved Ole Vig videregående og lærling på hurtigruta Kong Harald, Tor-Markus Moe besøker restaurant og matfag-elevene Panadda Kristiansen og Eirin Følstad som lager biscotti.
Inspirert av proff

– Forchetta er en type sammenrullet benfri ribberull. Her skulle det være noe for enhver smak, lokker matfag-elevene ved Ole Vig videregående skole. Til stor inspirasjon hos de på kjøkkenet er besøk av tidligere elever som enten er i jobb eller har lærlingepraksis. Tor-Markus Moe er to-årig lærling på Hurtigruta Kong Harald. Han skal delta i kokke-NM i år, og følger nøye med dagens elever på skolen når julegata forberedes.

Les forrige sak:
Dette vogntoget ble stående i rundkjøringen på E14 ved Evja tidlig tirsdag. (Foto: s-n.no-tipser)
Speilblanke veier i morgentimene

- Kjør forsiktig, oppfordres det fra alle hold

Close