11 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Lager julestemning på søndagsåpne gårder

Route 26 har julemarked

JULEDAMER: Noen av damene som har åpne dører langs Route 26 på søndag. Fra venstre: Irma Øfsti, Karoline Sunde Storflor, Oddrun Øfsti Brandsæter, Marit Lianes, Solvår Reinsberg, Siri Sollie Ekholm og Grete Sørebø. JULEDAMER: Noen av damene som har åpne dører langs Route 26 på søndag. Fra venstre: Irma Øfsti, Karoline Sunde Storflor, Oddrun Øfsti Brandsæter, Marit Lianes, Solvår Reinsberg, Siri Sollie Ekholm og Grete Sørebø.

Søndag blir det julemarked og søndagsåpent på de fleste gårdene langs Route 26 på sørsida av Stjørdalselva.

– Julemarkedet har vi hatt en god del år, og det pleier å være godt besøkt og ikke minst veldig god stemning, sier Marit Lianes. Hun er vertinne på Øfsti Søndre som lager skikkelig gårdsjul på søndag.

– Hos oss blir det stabbursbutikk, salg av lefser og flatbrød, vi tenner på bål på gårdstunet og byr selvsagt på gløgg og pepperkaker, sier Lianes.

Vil gi kundene en «julete» søndag

Også damene som står i bresjen på de andre gårdene har ting klappet og klart for å gi Route 26-kundene en julete andre søndag i advent.

– Det er minimarked på Kilnes gård lengst øst på ruta, og det er det også på Ersgard. Det er flere utstillere på begge disse gårdene. På Øfsti vestre er det åpen butikk, på Solheim gård er det stabbursbutikk og Irina på Ersgard har også åpent, ramser Marit Lianes opp.

Hos alle disse blir det også andre aktiviteter og det blir det også ved Stall Eidumstrøa der det er mulig å melde seg på ridetur fra plass til plass på Route 26. Vil du være med på det må du melde deg på på forhånd. Tur med hest blir det også ved Fantasigården som også har juleverksted.

Coop Storlien artikkelnivå
Julefrokost

– Og til de aller sprekeste så tilbyr Eidum Gårdsbakeri frokost fra klokka 10, to timer før resten åpner. Det blir en flott julefrokost som blir en flott åpning på dagen for alle, sier Marit Lianes.

Julemarkedet langs Route 26 er en av tre årlige satsingssøndager for gårdene. Sommertråkk og høstmarkedet er de to andre, men Lianes og hennes Route-kolleger gleder seg og har store forventninger til julemarkedet.

– Dette er alltid en hyggelig søndag med masse julehandel og juleglade kunder, sier Marit Lianes.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Slåsskamp på fortauet

Fire personer involvert i slåsskamp

Close