-7 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Lager kunstkurs for kreative barn

Ti unge får plass i høstferien

ALLTID NYE IDEER: Elin Holten bobler av kreativitet. Nå gleder hun seg til å få kreative barn på kunstkurs i høstferien.

Hun har alltid noe nytt på gang, når barn og ungdommer inviteres til ferieaktiviteter. Nå blir det både laging av fanzine og pappskåler på Elin Holten sin kunstskole i høstferien.

– Jeg prøver jo å finne på ting som er litt annerledes enn tradisjonell kunst, sier Elin Holten. Den kreative damen har både ideer og energi, og nå gleder hun seg som en liten unge til kunstkurset hun skal ha de tre midterste dagene i uken med skolenes høstferie.
– Det blir artig igjen det her. Etter hvert har det blitt noen som kommer tilbake til tilbudene, – det er artig, sier Holten.
Daba kafé er igjen stedet der kunstkurset skal arrangeres, og samarbeidet med innehaver Velga Bakkemyr er viktig og riktig for Holten, som denne gangen stopper antall deltakere på 10.
– Det har selvsagt med smittevern å gjøre. Vi tar de forholdsreglene vi må ta, sier Holten, som inviterer jenter og gutter mellom 10 og 14 år til kunstkurset.
På planen denne gangen står det at elevene skal lage en fanzine og skål i pappmaché.
– Fanzine er en liten kunstbok som vi bretter på en spesiell måte. Innholdet er om noe kunstneren er stor fan av; – det kan være en kunstner, en fotballspiller, en rockegruppe eller hva som helst, sier Holten. Hun har også pusset støvet av den gamle «limmel»-oppskriften.
– Vi skal lage en skål av pappmaché. Den lages av avispapir, mel og vann. Etterpå dekorerer vi både innsiden og utsiden, sier Elin Holten, som håper mange gleder seg like mye til kunstkurset som henne.
– Hovedpoenget her er at de kreative barna treffer likesinnede. At de får holde på med dette i tre hele dager er artig. Og selvsagt er det stas med varm lunsj, sier kunstkurssjef Elin Holten, som tar imot påmelding både på Facebook og hos Daba.

 

Les forrige sak:
100 ungdommer fikk nytt sykkellys

Sørger for tryggere turer til og fra skolen

Close