9 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Nå: Lager påskemiddagen på direktesendt sakte-TV

Sendingen fra Ersgard starter klokka 9

DISKER OPP: Stein Sakshaug blir «TV-kokk» på lørdag. Da skal «drengen» på Ersgard streame direkte fra sin kokkelering av årets påskemiddag. (Foto: Privat)

I en tid da det er tøft å være lokalmatprodusent tester gården Ersgard ut en ny kanal. Lørdag streamer de direkte på Facebook når de lager gårdens spesialitet, vedfyrovnstekt lammelår.

– Det tar seks-sju timer fra vi tenner opp i den vedfyrte bakerovnen til maten blir servert på bordet. For å unngå sakte-TV gjennom hele dagen deler vi opp sendingen i tre deler, sier Grete Sørebø på Ersgard.
Lørdagens prosjekt er noe helt nytt, og Sørebø håper mange interesserte følger med, stiller spørsmål og kommenterer både før, under og etter gårdens sendinger.
– Så blir vi utrolig takknemlige om seere vippser en liten slant til oss, sier Sørebø.

Her kan du følge direkte-kokkeleringen fra Ersgard

Gårdens spesialitet

Det er «drengen» på Ersgard, Stein Sakshaug, som står for kokkeleringen foran kamera. Hans jobb denne dagen er å lage gårdens mest populære gjestebudmiddag som er vedovnstekt bringebærbresserte lam.
– Sammen med rotgrønnsaker og potetstappe er dette den ultimate påskemiddagen. Og nei, dere trenger ikke en vedfyrt bakerovn for å lage denne retten sammen med oss. Vi skal vise dere hvordan, lover Sørebø.

Tre-delt sending

På menyen står to ulike varianter av bringebærbressert lam. Den ene er vedovnstekt lammelår og rotgrønnsaker med sjysaus og potetmos, mens den andre er lammebog bressert i gryte med glasserte grønnsaker, sjysaus og potetmos
– Alle råvarene vi skal bruke er fra våre fantastiske kolleger i Auk, sier Sørebø.
Fra det fyres opp i bakerovnen til maten står klar på bordet vil det ta seks-sju timer. Derfor satser «TV-teamet» på Ersgard på å dele inn sendingen i tre deler. Første sending blir allerede klokka 9 på morgenen, andre runde kommer klokka 11 og den siste smakfulle finishen klokka 15.30.
– Da skal vi servere gjestebudmiddag til oss selv, sier Sørebø.

– Vi på Ersgard gleder og gruer oss til å dele vår kunnskap. Vi håper dette er den perfekte aktiviteten for å komme i riktig påskestemning, og håper mange blir med oss live. Del gjerne dette arrangementet til venner og kjente.

 

Les forrige sak:
Maya med hjertelig takk til lærerne

Hengte opp stor hilsen på skoleveggen

Close