11 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Lager spleiselag for skiløyper

Skal finansiere skiløyper til barna i Geitspranget naturbarnehage

SKISPOR: Hans Christian Storset Jannisson er pappa til to i Geitspranget naturbarnehage. Nå har han satt i gang et spleiselag som skal gjøre at ungene får skispor i barnehagen også de kommende vintrene. (Foto: Privat) SKISPOR: Hans Christian Storset Jannisson er pappa til to i Geitspranget naturbarnehage. Nå har han satt i gang et spleiselag som skal gjøre at ungene får skispor i barnehagen også de kommende vintrene. (Foto: Privat)

Barna i Geitspranget naturbarnehage på Remyra har i flere år hatt skikkelig gode skiløyper på området sitt. Nå har en pappa satt i gang et spleiselag for å videreføre denne tradisjonen.

– I barnehagen vår har en pappa gått til innkjøp av en snøscooter og sporlegger slik at barna har hatt nydelige skiløyper ute i skogen og nærområdet. Nå har ikke han barn i barnehagen lenger og ønsker å selge utstyret videre, og aller helst til noen som kan videreføre arbeidet og spre skiglede for barna i Geitspranget, sier Hans Christian Storset Jannisson.

Gave

Selv er han pappa til to i barnehagen, og skryter hemningsløst, både av skiopplæringen og barnehagen generelt.

– Barnehagen vår har vært helt eksepsjonell nå i koronaperioden, og da synes jeg det ville vært en fin gave å gi dem denne snøscooteren, slik at de kan fortsette skiopplæringen til barna, sier Storset Jannisson.

Rask respons

Han har satt i gang et spleiselag på spleis.no og snøscootereieren har antydet at han skal ha mellom 20000 og 25000 kroner for scooteren. Derfor har Storset Jannisson satt pengemålet til 22500 kroner. Klarer de å få inn det så blir det scooter, og i tillegg har dagens eier sagt at han stiller sporleggeren til disposisjon for barnehagen.

– I løpet av de to første dagene med Spleis-aksjon fikk vi inn nesten 11000 kroner, sier han.

– Så dette kommer du i mål med?

– Det skal vi få til ja. Det har jeg veldig stor tro på, sier Hans Christian Storset Jannisson.

HER FINNER DU LENKE TIL SPLEISELAGET

Populær aktivitet

Geitspranget naturbarnehage bruker nærområdet mye, og skiløypene lages i skogen der barna har sin utebase året rundt.

– Her får ungene lære seg å gå på ski når de er mellom to og tre år gamle, – den tradisjonen må vi virkelig prøve å holde ved like. Det er en aktivitet som både ungene og foreldrene setter stor pris på, sier spleismakeren.

Dugnadskjøring

Nå ser han for seg at scooteren skal bli barnehagen sin, og dermed kan den sørge for skispor så lenge den starter. Selve jobben med løypekjøring håper han at flere skal kunne dele på.

– Jeg tror det finnes mange mammaer og pappaer som har lyst til å sørge for fine skispor for barna i Geitspranget, sier Hans Christian Storset Jannisson.

Håpet er at både foreldre, besteforeldre og alle med tilknytning til Geitspranget nå skal bidra med noen kroner for å realisere scooterkjøpet.

–  Dette er jo også et område som er tilgjengelig for alle som vil ut på tur i området, så hvis det er noe som bruker det på vinteren er de hjertelig velkomne til å være med på spleiselaget, sier Storset Jannisson.

Les forrige sak:
VANNSJEFEN: Bjørn Støwer er fagansvarlig vann og avløp Stjørdal kommune, og prosjektleder for det nye vannbehandlingsanlegget på Hjelset i Lånke. Etter ferien starter oppføringen av bygget på tomten langs FV 705.
Anlegget skal dekke kommunens vannbehov i førti år

Stjørdal kommune bygger nytt vannbehandlingsanlegg

Close