-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Lager stress-ned adventskalender

– Det blir på en måte dagens lille pustepause, sier Ida Marie Børseth (25)

Ida Marie Børseth har laget en adventskalender for alle som trenger å stresse ned i førjulstiden. Ida Marie Børseth har laget en adventskalender for alle som trenger å stresse ned i førjulstiden.

Ida Marie Børseth håper hennes adventskalender kan gjøre at folk kan ta en pustepause i julestria. Deler av kalenderoverskuddet går til en god sak.

25-åringen fra Hegra har i flere år drevet med yoga og meditasjonstrening gjennom sitt eget firma.

– Som 20-åring erfarte jeg selv på kroppen hva det vil si å bli fysisk dårlig og utbrent på grunn av stress og indre uro. For meg ble løsningen yoga og meditasjon, og i de senere år har jeg sett at mange andre også har hatt nytte av det samme, sier Børseth.

Derfor mente hun at en online adventskalender med daglige doser mindfulness kunne være et viktig bidrag for flere enn henne selv.

– Jeg føler jeg må gjøre noe med det jeg har lært, for å bidra til at andre kan føle seg bedre, Mange rundt meg sliter med stress og utbrenthet, og det var da ideen til adventskalenderen kom, sier hun.

Daglige pustepauser

For snaue 300 kroner kan man delta i lukeåpningen utover adventstiden, og de første dagene starter rolig.

– Hver dag får deltagerne daglig en lydfil som de skal åpne for å få guidete mindfulness- og pusteøvelser. For mange kan det være lenge nok å roe helt ned i fem til syv minutter, men utover adventstiden bygger vi oss opp med litt lengre økter, sier hun.

Børseth er ute etter at kalenderdeltagerne skal ta seg tid til å kjenne etter på sine innerste tanker.

– Det blir på en måte dagens lille pustepause. Det er viktig å presisere at dette kun er en introduksjon til mindfulness og ikke en behandling for mennesker med psykiske lidelser, sier hun.

Støtter mental helse

Deler av overskuddet fra kalendersalget gir hun til mental helse ungdom som gjør en viktig jobb for ungdommer som strever. I tillegg håper Børseth at kalenderen kan være en døråpner for mennesker som har behov for å finne sin indre ro i tiden fremover.

– Jeg håper mange av dem som deltar kan fortsette med øvelsene på egen hånd etter at adventstiden er over. Selv om kalenderen har startet, er det ikke for sent å melde seg på, sier Børseth.

Les forrige sak:
Helene Arnø og Rune Larsen er glad for at det ikke blir kutt i vedlikeholdsbudsjettet.
Satte foten ned for kutt

- Det blir ikke kutt i vedlikeholdsbudsjettet, sier høyrepolitikerne Helene Arnø og Rune Larsen

Close