14 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Lager utstilling med fotoglede

Fotografer fra Stjørdal Fotoklubb skal vise fram blinkskudd i Lokstallen

SMIIIIL: Fotoglede er det viktigste ordet for Stjørdal Fotoklubb, sier leder Grethe Lindseth (t.v.) og Ann Kristin Andersson, som ønsker å formidle den gleden når de lager utstilling i Lokstallen. SMIIIIL: Fotoglede er det viktigste ordet for Stjørdal Fotoklubb, sier leder Grethe Lindseth (t.v.) og Ann Kristin Andersson, som ønsker å formidle den gleden når de lager utstilling i Lokstallen.

22 fotografer fra Stjørdal Fotoklubb skal vise fram noen av sine blinkskudd i Lokstallen.

Fotoklubben har vokst seg stor, og det merkes på aktivitet og interesse.

– Akkurat nå er vi 83 medlemmer av klubben. Så mange som 22 av disse har sagt at de ønsker å delta med sine fotografier på utstillingen, sier leder Grethe Lindseth.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Det er andre gangen fotoklubben arrangerer utstilling, og denne gang er det Lokstallen som blir utstillingsarena.

– Litt utafor sentrum, men samtidig er det mange som går tur forbi området. Derfor har vi håp om at det skal komme mange gjester, og kunder, innom utstillingen neste helg, sier Ann Kristin Andersson.

Rom for alle

Mens Lindseth er en rutinert hobbyfotograf, aller mest kjent som fotografen med motivet på statsministerens julekort i fjor, er Andersson en ferskere fotograf.

– Samme hvilket kamera du har og samme hvilket nivå du er på, så blir man tatt imot så godt, skryter Andersson.

Hun lovpriser miljøet i fotoklubben. Hun som helt nybegynner har blitt en viktig del av klubben og hun er også en av de 22 som stiller ut sine bilder i Lokstallen.

– På denne utstillingen blir det 22 ulike uttrykk. Alle som deltar har meldt seg på selv, – vi som klubb driver ikke med utplukking, sier Grethe Lindseth.

Kjøp eller vinn

Utstillingen i Lokstallen foregår lørdag 27. og søndag 28. oktober. Kultursjef Jarle Førde står for åpningen klokka 12 på lørdag og deretter blir det bare å kose seg med vakre bilder fra fjern og nær.

– Det blir også mulig å kjøpe bilder og det blir også en heldig vinner av en utlodning som kan velge og vrake. Premien er nemlig ett av utstillingens bilder inntil en viss verdi. Ønsker vinneren et dyrere bilde må hun eller han betale det overskytende, men likevel blir det et garantert billig og flott bilde, sier Lindseth.

Fotoklubben frister selvsagt også med fotokafé og masse fotoprat, og ikke minst muligheten for å bli fotografert.

– Mellom klokka 14 og 16 rigger vi til for fotografering. Da kan alle som er utstillingsgjester bli fotografert og for en hundrelapp blir de knipset av en dyktig hobbyfotograf, sier Ann Kristin Andersson.

Fotoglede

Utstillerne består av både meget erfarne og mindre erfarne hobbyfotografer, og de representerer hele fotoklubben.

– Medlemmene våre kommer fra Stjørdal, men også fra Malvik, Melhus, Trondheim og Frosta og for oss er det fotoglede som er det sentrale. Vårt fokus er ikke på konkurranser, men på at vi skal ut med kamera, knipse bilder, dele erfaringer og lære av hverandre. På den måten skaper vi fotoglede, sier Grethe Lindseth. Det er nettopp den fotogleden de ønsker å formidle til alle som går innom Lokstallen neste helg.

Les forrige sak:
Slik ser fylkesveg 705 ut ved Langsvola like sør for Stuggudal tirsdag kveld. Ulykken som sperrer veien har skjedd lenger sør. (Foto: Vegvesen.no)
705 blir stengt hele kvelden

Omfattende ulykke med militære kjøretøy

Close