16 °C Stjørdal, NO
30/05/2020

Laget EM-fest i hjemmehallen

Hegra laget sin helt spesielle EM-dag

ARTIG OPPLEGG: Stine Børseth (t.v.), Eline Lian og Oliver Hammer storkoste i Hegrahallen søndag.

70 spillere fra 10 til 13 år laget sin helt egen vri på EM i håndball i Hegrahallen søndag.

I stedet for å reise til Trondheim for å se en hjemmekamp under EM, valgte Hegra IL å arrangere en miksturnering for klubbens yngste spillere.
– Her deltar 70 spillere i alderen 10 til 13, og vi setter opp lagene med både jente- og guttespillere sammen. Tapende lag kan vinne ett poeng hvis de vinner en tautrekkingskonkurranse etterpå, forteller Kristin Verket, leder i idrettslagets håndballavdeling.
Mikslagene fikk navn etter nasjonene som deltar i EM, og turneringen ble avsluttet med to finaler, en for 10-11-åringene og en for 12-13-åringene.
– Etter finalene dro vi ned på klubbhuset for å kose oss med taco. Deretter så vi kampen mellom Norge og Frankrike på storskjerm, sier Verket. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

STORT ENGASJEMENT: Petter Johansen (t.v.) og Kristin Verket var svært fornøyd med klubbturneringen i Hegrahallen.
– Ikke fulgt med så nøye

Oliver Hammer (14), Eline Lian (10) og Stine Børseth (10) var tre av de 70 som stilte opp.
– Det er kjempegøy å være med her og spille kamper, og guttene har vært greie med oss, sier Lian og Børseth, som spilte for Norge og Frankrike under turneringen.
Det var de to lagene som møttes da Hegra-spillerne fikk se kampen på storskjerm i klubbhuset.
– Jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt med så nøye på EM. Jeg har hatt annet å drive på med, men jeg tenker å se kampen i dag, sier Hammer, som fylte 14 år i går.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Styrker samholdet

Spillerne fikk også anledning til å gjøre andre ting enn å spille kamper under turneringsdagen i Hegrahallen. Blant annet kunne de forsøke seg på ferdighetsprøvene til håndballforbundet.
Å arrangere uhøytidelig klubbturnering har flere aspekter enn kun det å markere det pågående europamesterskapet.
– Barna synes det er kjempemoro, og de slår seg litt ekstra løs når de får spille med andre spillere enn de vanligvis gjør. I tillegg bidrar en slik turnering til å skape samhold ved at spillerne blir kjent med hverandre på tvers av lagene. Dessuten ønsker vi også skape litt blest rundt Euro2020, sier Verket.

 

Les forrige sak:
Nå kan også kassereren juble

Stjørdals-Blink Fotball får den største grasrotsummen i regionen

Close