2 °C Stjørdal, NO
05/12/2019

Landets sprekeste blåsere på kaféscene

Går fra hytte til hytte – tirsdag spiller de i Stjørdal

Fannaråken blåsekvintett spiller i Stjørdal tirsdag. Fannaråken blåsekvintett spiller i Stjørdal tirsdag.
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

Tirsdag kveld er det duket for konsert på Daba Café. På scenen står Fannaråken Blåsekvintett, – landets sprekeste blåsere.

Denne kvintetten ble dannet høsten 2005 bestående av fem studenter ved Norges Musikkhøgskole. Blant disse er stjørdalingen Inge Hatlelid Mortensen som er hornist.

Masterprosjektet ved skolen utviklet seg til et samarbeid med Den Norske Turistforening med turnéer i den norske fjellheimen sommerstid. Da pakker kvintetten sekkene med instrument og noter, og går mellom de betjente turisthyttene for å holde konserter. Så langt har det resultert i flere turnéer i Jotunheimen, Rondane, Hardangervidda, Sylane, Trollheimen og Etnefjella. Fannaråken blåsekvintett kan med sikkerhet kalle seg Norges sprekeste blåsekvintett.

Kvintetten har også deltatt ved diverse festivaler i Tyskland, Sverige, Sør-Afrika og Kina, og samarbeider jevnlig med Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.
Fannaråken Blåsekvintett spiller et variert og underholdende program som kan passe for enhver smak. De er profesjonelle musikere kjent for en utadvendt spillestil, og musikken spenner fra det klassiske, via Frank Zappa til folkemusikk med en twist av balkan.

Fannaråken Blåsekvintett består av Steinar Almenning Døvle (fløyte), Marianne Svenning (obo), Jan Inge Moksnes (klarinett), Inge Hatlelid Mortensen (horn) og Magnus Kvam (fagott).

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kjørte uten førerkort fem ganger

Nå må frostingen møte i retten

Close