5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Låner ut instrument gratis

– Hvis du har et nedstøvet instrument stående som du vil skal bli brukt til noe fornuftig er det bare å ta kontakt

FLERE STRENGER: Frode Aune etablerer Musikkbua i samarbeid med Frivilligsentralen og daglig leder Siri Bones. Nå skal det bli mulig å låne musikkinstrument gratis for å prøve ut.

Frode Aune etablerer Musikkbua. Planen er å låne ut musikkinstrument gratis til de som vil prøve et instrument og til de som ikke har midler til å kjøpe instrument til gutten eller jenta.

– Vi har fått støtte fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) til et prosjekt som jeg har savnet i flere år, sier Frode Aune.
Gjennom tiår har han vært lærer ved kulturskolen i Stjørdal, og ikke minst står han bak den populære Kulturafestivalen, som også er den som står bak Musikkbua-prosjektet. Nå ønsker han å sørge for at flere unge kan få prøve ut et instrument før de bruker tusener av kroner på å kjøpe.
– Min erfaring er at musikk har en terskel for deltakelse blant annet gjennom tilgangen til instrument. Musikkbua kan her gi barn og unge i Stjørdal en mulighet til aktiv deltakelse som ellers ikke ville vært mulig, sier Aune.

Gjenbruk

Nå henvender han seg til privatpersoner som har ubrukte eller temmelig lite brukte instrument stående. Gjennom Musikkbua tar han gjerne imot instrumentdonasjoner, som han igjen låner ut gratis.
– Det står nok en del instrument rundt om i stuer og på loft som ikke er brukt på flere år. Et slikt instrument trenger vedlikehold og muligens en reparasjon så er de «så god som ny» igjen. En gammel gitar på et loft trenger kanskje et nytt strengesett så er den spillbar igjen. Vårt håp er å skape kulturelle opplevelser for alle, så vi ønsker at gleden av å gi bort et instrument til Musikkbua skal verdsettes høyt. Således vil gjenbruk av instrumenter være viktig i et bærekraftig samfunn, sier Aune i et miljøperspektiv.

Samarbeider med Frivilligsentralen

Musikkbua har innledet et samarbeid med Frivilligsentralen. I deres nye lokaler i samfunnshuset har Aune leid et lagerrom der instrument skal oppbevares, og utlån og mottak av instrument samarbeider han med Siri Bones i Frivilligsentralen. Og lagerrommet er ikke et hvilket som helst rom.
– Jeg har tinget på det innerste rommet i kjelleren til instrumentlager. Dette rommet er jeg svært godt kjent med siden jeg hadde undervisning der nede i tolv år før Kimen ble åpnet, sier Aune og smiler.

Langvarig lån

Konseptet til Musikkbua er ikke ulikt nyåpnede BUA i Stjørdal. Den store forskjellen er lånevarigheten.
– Å låne et instrument er ikke som å låne turutstyr for en helg. Våre instrument kan lånes ut for litt lengre perioder, eksempelvis kan en låneperiode være fra en uke til et halvår. Behovet for å låne et musikkinstrument skapes i det barnet har tatt stilling til å lære seg musikk, sier Frode Aune.
Foreløpig har han en del instrument på plass, og målet er at i løpet av sommeren skal lagerrommet bli betydelig mer oppfylt.
– Jeg tar imot instrument i løpet av hele sommeren, så hvis du har et nedstøvet instrument stående som du vil skal bli brukt til noe fornuftig er det bare å ta kontakt med meg eller Frivilligsentralen, sier Frode Aune.

 

Les forrige sak:
Mann i 60-årene ble fotgjenger

Kjørte 110 i 70-sone på E6

Close