21 °C Stjørdal, NO
23/07/2019

Lånkerevyen får årets kulturpris

Lederen ble målløs for en sjelden gang

Lånkerevyen får årets kulturpris i Stjørdal kommune. Lånkerevyen får årets kulturpris i Stjørdal kommune.

Lånkerevyen er tildelt Stjørdal kommunes kulturpris for 2018.

– For en gangs skyld ble jeg målløs. Det er sjelden det. Lånkereyvens leder Christer Nilsen innrømmer gjerne at han ble både veldig glad og litt rørt kulturkomiteens leder, Tommy Reinås, ringte med beskjeden om at Lånkerevyen får årets kulturpris.

– Jeg føler det er mye som går vår vei for tida nå. Vi spiller revy, vi skal til Olavshallen og så skal vi attpåtil til Chat Noir. Årets revy heter «Nånn må gå», men sannelig tror jeg at jeg berger plassen min som leder nå, sier Nilsen og flirer.

For fem år siden, i 2013, gikk kulturprisen til «Litjlånkerevyen» som er Lånkerevyens avlegger, og nå får altså opphavet prisen etter 36 år med artigheter. Det må selvsagt feires.

– Så klart vi må feire, men det spørs om vi skal ta det i helga etter en av forestillingene. Men i kveld er det jo Halloween, så det blir litt ekstra godteri. Ungene skal få sitt, men jeg må ha litt selv også, sier Christer Nilsen.

I begrunnelsen fra komite kultur, næring og miljø står det følgende om prisvinnerne:

Ren Røros Lesmer mobil

«Lånkerevyen ble startet i 1982, og har satt opp revy hvert år siden. Fra og med år 2000 er «litj revyen vår» satt opp – en barnerevy med deltakere fra bygdas 6 og 7 klassinger- annenhver år.

Lånkerevyen er Norges mestvinnende amatørrevylag, som høster priser på flere revyfestivaler. Alle er amatører – og frivillig. Aktører, koreograf, regissør, lys, scenetekniker – alle er amatører og frivillig.

Lånkerevyen spiller for fulle hus på Trudvang, som årlig ha fire forestillinger i Olavshallen, og spiller for fulle revytelt på Høylandet, tar nå steget lenger. Til en av hovedstadens ærverdige revyscener på Chat Noir. «

Les forrige sak:
PÅ VANDRING: Sigrid Bjørnelv (t.v.) og Anne Kristin Heimstad har vært på flere pilegrimsturer sammen. I kveld forteller de om sine vandringserfaringer under en vandringskveld i Stjørdal kirke. (Foto: Privat)
– En pause fra travelheten i hverdagen

Sigrid Bjørnelv og Anne Kristin Heimstad har vært på flere pilegrimsturer sammen

Close