-1 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Lanserer nettpatrulje

I første omgang vil de være tilgjengelig på Facebook, Instagram og Tik Tok

Politiets to sentrale mål mot 2025 er å være i forkant av kriminaliteten og skape trygghet i det digitale rom. Derfor skal de være mer aktive i sosiale medier. F.v. Kathrine Hofsøy, Kristoffer Dahl Hveding og Anita Kjønnøy. Foto: Trøndelag politidistrikt

Politiet i Trøndelag lanserer torsdag en ny nettpatrulje som skal forebygge kriminalitet, og gi råd og veiledning til innbyggerne i fylket.

– Vi ser at vi må være mer til stede på nettet, derfor prioriterer vi tre stillinger til dette viktige arbeidet. Formålet med nettpatruljen er å skape tillit og dialog med befolkningen i Trøndelag, og patruljere på nettet for å forebygge, sier politimester i Trøndelag politidistrikt, Nils Kristian Moe.

Skape trygghet digitalt

Bakgrunnen for etableringen er å være i forkant av kriminaliteten og skape trygghet i det digitale rom. Politioverbetjent og fagleder for nettpatruljen, Anita Kjønnøy, sier det er mange som ikke tør å oppsøke politistasjonen, eller er redd for å bli oppdaget av andre. Hun mener politiet må være til stede der folk er, og da kan nettet være et godt sted å møtes.

– Et av målene er at det skal bli enklere å ta kontakt med politiet, og gi et lavterskeltilbud der vi kan informere og gi råd og veiledning til våre innbyggere, sier Kjønnøy.

Hvilke plattformer de vil være tilgjengelig på vil tilpasses etter hvert som de blir mer kjent med behovene til innbyggerne.

Nå ut til de yngre

Hovedoppgaven til nettpatruljen vil være kommunikasjon med de yngre innbyggerne, men de understreker at alle kan ta kontakt. Videre skal de forebygge kriminalitet ved å få informasjon og dele forebyggende budskap. Målet er å være et sted hvor man enkelt kan ta kontakt med politiet for råd, veiledning eller gi tips.

– Vi gleder oss veldig til å starte opp nettpatruljen i Trøndelag og oppfordrer folk til å følge oss. Vi vil også vise glimt fra hverdagen vår, avslutter Anita Kjønnøy.

De presiserer at selv om det skapes en nettpatrulje, vil de lokale kontorenes Facebook-sider driftes av de lokale enhetene.

 

Les forrige sak:
Kan fortsette å bestille øl til inngangsdøra

Tilbudet blir videreført

Close