16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Lars Ivar har tre jobber – er permittert fra samtlige

– Maks uflaks, sier «grensesoldaten»

PÅ VAKT: Lars Ivar Fridtjofsen bruker tiden som trippelpermittert som grensevakt for HV-12 på Teveldalen.

– Maks uflaks kan du godt si. Lars Ivar Fridtjofsen har tre ulike jobber. Nå er han permittert fra samtlige, og har stilt seg til disposisjon for Heimevernet.

Da Norge stengte ned gikk titusenvis av permitteringsvarsel ut til norske arbeidstakere. I postkassa til Lars Ivar Fridtjofsen i Sona kom det like godt tre.
– Hovedjobben min er som lastebilsjåfør for SSP på Værnes. Jeg kjører mat til og fra flyene. Servering om bord i flyene var ett av de første smitteverntiltakene, sier Fridtjofsen som har en stilling på cirka 80 prosent der.

Arbeidsledig i en måned

I tillegg har han kontrakt gjennom Personalhuset som «landsidevert» på flyplassen.
– Jeg driver med trafikkdirigering for buss og taxi utenfor terminalen, sier Fridtjofsen.
Alle gode ting var slett ikke tre denne gangen for 33-åringen er også tilkallingssjåfør for Turbuss 1. Som kjent er det ikke all verden med busstrafikk for tiden.
– Nå har jeg vært uten jobb i snart to måneder, sier Fridtjofsen, som imidlertid har tatt tak på et annet nødvendig oppdrag.
– Jeg er med i Heimevernet og stiller som grensevakt på Teveldalen. Jeg sa fra tidlig til de ansvarlige at de gjerne må sette opp meg slik at andre som er i jobb heller får jobbe, sier Fridtjofsen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Trives ved grensen

Så der står han, åtte timer i strekk, temmelig mange dager i uka.
– Det er et helt greit oppdrag. Samtidig som jeg har noe å gjøre føler jeg at jeg bidrar med noe samfunnsnyttig.
– Hvordan er det med betalingen?
– Her har vi en døgnsats. Jeg tjener nok litt dårligere enn om jeg hadde vært i jobb, men det er bedre enn dagpenger, sier Lars Ivar Fridtjofsen.

I faresonen

Med tre jobber som alle er relatert til passasjertrafikk i stort antall er det ingen umiddelbare lys i tunnelen for 33-åringen fra Sona. Men han ser ikke beksvart på det likevel.
– Jeg har jo tenkt tanken om at jeg kanskje ikke har noen jobb å gå tilbake til etter dette. Med ansienniteten min er jeg nok i faresonen hvis det blir en varig reduksjon og nedbemanning, innser Fridtjofsen.
– Hva da?
– Nei, si det. Jeg er jo yrkessjåfør og har førerkort for alt. Så hvis det ikke blir noen jobb å gå tilbake til på Værnes satser jeg på at det ordner seg med ett eller annet. Om ikke tvert, så iallfall etter hvert.

Tar gjerne vakter

I mellomtiden fortsetter han gjerne som grensevakt.
– Jeg håper på evig grensekontroll, sier han og flirer. – Neida, men dette er et trivelig oppdrag. Majoriteten av de vi stanser er kjempegreie folk. De fleste som skal inn i Sverige gjør det av reelle årsaker, så er det vår oppgave å informere om situasjonen og hvilke regler som gjelder, sier Fridtjofsen.
Han aner ikke hvor lenge grenseoppdraget varer, men den trippelpermitterte er klar til å ta sin tørn.
– Ingenting er bekreftet, men det er vel antydet at det kanskje varer til over sommeren. I tilfelle skal jeg ta mine vakter med glede, sier Lars Ivar Fridtjofsen.

 

Les forrige sak:
Se i opptak: Gudstjeneste fra Meråker kirke

Se den direkte her og på vår Facebook-side

Close