21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Latter og spenning hos Cirkus Arnardo

HENGER HØYT: Duo Rebel i levende trapes under telthimlingen hos Cirkus Arnardo. Foto: Fridgeir Walderhaug.

 

Årets forestilling hos Cirkus Arnardo bærer preg av cirkusdirektør Arild Arnardos erfaring, både som en tradisjonsbærende og visjonær cirkusdirektør, der han ydmykt smelter sammen tradisjoner med nytenking. Alt til glede for et publikum som fortjener det beste. I en årrekke har Cirkus Arnardo brukt moderne teknologi for å nå sitt publikum. Sosiale medier som Facebook, og en egen nettside er viktige plattformer hvor publikum kan lese om cirkusets historie og forestillingen, eller se bilder og filmer, eller bestille billetter. Nå er det en ny sesong.

 

Latterkuler

”Fryd og latter” er to viktige begreper for landets eldste omreisende kulturinstitusjon.

Coop Storlien artikkelnivå

Ikke minst i år. I år smører vi tjukt på med klovnetrioen Rivelinos og en kar mange kaller for Chaplins arvtager, Davis Vassallo, i beste Arnardo-tradisjon.

 

-Så i år står humoren sterkt?

-Det vil jeg absolutt påstå. For latter er viktig i cirkus. Med Rivelinos kommer gags og overraskelser tette som hagl. Såvel musikalsk som med saftig bløtkakekasting. Davis er et kapittel for seg selv. I sin lydløse framtoning får han forsiktige smil til å bli til rungende latter. Spesielt med den helt særegne konserten han setter i stand, og hans akrobatiske ferd på slakk line. Den akrobatikken ligger faktisk på et høyt nivå, slik komikken hans så absolutt også gjør, sier Arild Arnardo, som selvfølgelig har mer på lager. For selv om latter er viktig så skal publikum både imponeres og overraskes.

 

Dyrenes Arnardo

Med seg har Cirkus Arnardo selvfølgelig dyrene. Cirkus Arnardo er i fagkretser viden kjent for å forlange god dyrevelferd, noe som bekreftes i alle sluttrapporter etter kontroller og befaringer fra Mattilsynet. Arild Arnardo understreker at dette er viktig for ham.

– Slik må det være. At vi, etter svært hyppige besøk og kontroller kan sitte tilbake og være trygg på at dyrene hos oss har det godt er noe som betyr mye for oss. Uten det vil ikke samspillet i manesjen fungere heller, sier han.

 

-Hva har dere med i årets manesje under teltduken?

-Elefanten er jo en selvfølge, og vårt tyngdepunkt. Ellers er det både hunder, hester, kameler og ikke minst duer. Andrejs Fjodorovs og hans duer er noe vi aldri har sett maken til. En ekte duehvisker som setter i gang en utrolig dueballett.

 

Fjerde generasjon

– Ditt barnebarn er med i manesjen?

– Joda. Arne Otto Luigi Folco Arnardo er mitt barnebarn på tretten år og har sin andre sesong i manesjen med sin ponny. Foreldrene Are og Paolina har sine illusjonsnumre, en arv Are har tatt opp etter farfaren. Hele forestillingen åpnes av min datter Helen, så det er tre generasjoner Arnardo med i år også, sier Arild. Styrke, sjarm og fart er også noe som hører til i Cirkus Arnardo.

Unge Devid Tsytko er tross sin unge alder blitt internasjonalt lagt merke til med sitt svært fartsfylte nummer med diabolos.

 

Dette er en ny og moderne form for cirkusunderholdning, og som virkelig har fått sitt fotfeste i manesjene verden rundt. Devid er en eksepsjonelt dyktig utøver av denne kunsten, og med et lite lurt smil på lur hele veien, sier Arild. Og det foregår høyt under cirkuskuppelen med Duo Rebels ”levende trapes”, mens det ekstreme kommer til uttrykk i familien Tsytkos avanserte fotantipode med både kjegler og mennesker. Det cirkusglade publikummet har mye å glede seg til. For som Are Arnardo sa hos «Lindmo» på NRK1 tidligere i år; ”På en åpen og tom plass folder vi ut vår magiske og undringsfulle drømmeverden”. Nå står en tom og åpen plass nær deg og venter på at Cirkus Arnardo skal fylle den med lyd, lukt, lys, spenning, fascinasjon og latter. Cirkus Arnardo nærmer seg nå Trøndelag med 35 vogntog, et crew på 90 mennesker, en lysrigg på 180.000 watt og en påkostet produksjon der spesielt klovnene har blitt den store «snakkisen», og gjester om kort tid:
 

MALVIK, v/ Malvikhallen mandag 27. mai kl. 18.00. 

STJØRDAL, v/ Stokkan ungdomsskole lørdag 1. juni kl. 16.00 og søndag 2. juni kl. 16.00. 

SELBU, v/ Marienborg mandag 3. juni kl. 18.00.

 

 

 

Les forrige sak:
Ønsker billigere barnehage

  Kommunestyret ønsker at rådmannen bruker de nødvendige ressurser for å […]

Close